Ν. Σοφιανός: "Το αποτέλεσμα του ΚΚΕ δημιουργεί μια νέα δυναμική και θα το καταλάβει στο δρόμο η κυβέρνηση"

2024-06-10

Το ΚΚΕ παρουσίασε για 4η συνεχόμενη φορά εκλογική άνοδο, γεγονός που αποδεικνύει ότι σταθεροποιείται και διευρύνεται η δύναμή του, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στον τ/σ «ΣΚΑϊ» το βράδυ των ευρωεκλογών, προσθέτοντας ότι όλο το προηγούμενο διάστημα, το ΚΚΕ μόνο μαζί με το λαϊκό κίνημα, ήταν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Όπως είπε, το αποτέλεσμα των εκλογών «δημιουργεί μια νέα δυναμική και θα το καταλάβει πολύ καλύτερα η κυβέρνηση της ΝΔ».

«Ήδη το κατάλαβε αυτούς τους δέκα μήνες», καθώς την αντιπολίτευση στα πανεπιστήμια, στους εργάτες, στους αγρότες, στα Τέμπη έκανε το ΚΚΕ μαζί με το λαϊκό κίνημα, σημείωσε. Εξήγησε πως το ποσοστό του ΚΚΕ δημιουργεί μια δυναμική γιατί οι άνθρωποι που ψηφίζουν το ΚΚΕ δεν έχουν συνηθίσει να κάθονται στο σπίτι και να πηγαίνουν μια φορά στο τόσο να ψηφίσουν, αλλά «είναι στο δρόμο».

Αναφέρθηκε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσίας στην Ουκρανία, τον οποίο στηρίζει οικονομικά η ΕΕ και τα ελληνικά αστικά κόμματα σε πλήρη αντίθεση με τη θέληση του ελληνικού λαού. Έφερε, ακόμα , ως παράδειγμα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια για τα οποία κυβέρνηση κι άλλα κόμματα έλεγαν πως «οι νέοι τα θέλουν», αλλά πήραν απάντηση στις φοιτητικές εκλογές και στους αγώνες που έγιναν.