Ν. Σοφιανός: "Το ΚΚΕ να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην Αττική στις Ευρωεκλογές"

2024-05-25

Σε συγκέντρωση της Τομεακής Οργάνωσης ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ στα γραφεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας μίλησε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, ενόψει και των Ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη.

Ανέδειξε, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα να στηρίξει το ΚΚΕ και ένας κόσμος που θέλει να τιμωρήσει την ΝΔ, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να μη σκορπίσει η ψήφος σε κόμματα που ήρθαν, παρήλθαν και πλέον έχουν ξεχαστεί. Αναφέρθηκε στην ανάγκη η νεολαία να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου, αξιοποιώντας και την πείρα από τους μεγάλους αγώνες που έδωσε το προηγούμενο διάστημα, ειδικά ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Τόνισε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα χρειάζεται να επιβεβαιωθεί και η κοινή συμπόρευση με το ΚΚΕ του κόσμου που ήταν μαζί του και στις προηγούμενες μάχες.

Πρόσθεσε ότι μία μερίδα του κόσμου ακόμα σκέφτεται και εκφράζεται ως «αναποφάσιστος», αναφέροντας, σε αυτό το σημείο, πως μπορεί να αποτελέσει κριτήριο ψήφου και το ίδιο το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ που δείχνει πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική σε σχέση με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ «είναι προς σύγκριση απέναντι στις περσόνες».

Υπογράμμισε, ακόμα, το αυξημένο μερίδιο ευθύνης που υπάρχει σχετικά με την άνοδο του Κόμματος στις Ευρωεκλογές στην Αττική, όπου το ΚΚΕ είναι 3η πολιτική δύναμη, καλώντας, τέλος, «να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, πολύ ψηλά, να διαμορφώσει άλλη δυναμική».

Νωρίτερα, χαιρετισμό πραγματοποίησε και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Γραμματέας της ΤΟ ΕΒΕ Αττικής του ΚΚΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων: «Προχωράμε με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, εξοπλίζουμε και στρατεύουμε τον κόσμο μας, έτσι ώστε να δώσουμε τη μάχη όλοι μαζί για την ενίσχυση του ΚΚΕ με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι την τελευταία στιγμή».