Εκδήλωση με θέμα:«Να μην επιτρέψουμε την τσιμεντοποίηση της περιοχής Προμπονά»

Η Επιτροπή κατοίκων για τον Προμπονά και Ο Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης καλούν την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου και ώρα 18.00 στην αίθουσα τροπαίων του γηπέδου του Γ.Σ. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ «Γεώργιος Καμάρας», Αμασίου και Ανθέων στην Ριζούπολη στην εκδήλωση με θέμα: «ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΗΝ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ».
Ολόκληρη η πρόσκληση:
Αγαπητοί -ές φίλες, φίλοι και συναγωνιστές
Εν όψει της 26 Νοεμβρίου 2025, ημέρα εκδίκασης της αίτησης ακύρωσης του προεδρικού διατάγματος ΦΕΚ 409/Δ/21-6-2024, που οδηγεί στην τσιμεντοποίηση των 55 στρεμμάτων, των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας(ΣΤΕ), σας προσκαλούμε στην εκδήλωση στο γήπεδο του Απόλλωνα Σμύρνης στην Ριζούπολη στις 12 Νοεμβρίου 2025 με Θέμα: ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΡΟΜΠΟΝΑ ΣΤΗ ΡΙΖΟΥΠΟΛΗ - Για τους κατοίκους των Αθηνών ο χώρος των 55 στρεμμάτων του Προμπονά είναι πολύτιμος!
Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, αφού πάρει υπόψη του το ψήφισμα των κατοίκων της περιοχής, την ομόφωνη απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, την ομόφωνη απόφαση του όμορου δήμου Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, να χαρακτηρίσει τον χώρο ΒΙΟΠΑ ΠΡΟΜΠΟΝΑ προς εξυγίανση κοινόχρηστο χώρο πράσινου και άθλησης, μουσείο μουσικής και δισκογραφίας, στα πλαίσια του τοπικού πολεοδομικού σχεδίου που εκπονείται τώρα, στην κατεύθυνση της ανάπλασης του χώρου, οποίος θα ενωθεί με την πράσινη νησίδα, που θα ξεκινάει από τις Τρεις Γέφυρες στον Κηφισό θα ανεβαίνει τον παραρεμάτιο χώρο του Ποδονίφτη και το οικολογικό πάρκο Ποδονίφτη, θα συνεχίζει με τον υφιστάμενο κήπο Προμπονά, θα προχωράει στον χώρο του γηπέδου Απόλλωνα και της Εριουργίας και θα έχει τέλος στον σταθμό του ηλεκτρικού των Άνω Πατησίων συνολικής έκτασης 200 στρεμμάτων και να δώσει εντολή στη νομική υπηρεσία να παρέμβει στο Συμβούλιο Επικρατείας υπέρ των κατοίκων.
Απαιτούμε, να ανανεωθεί η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26/2/2025, μετά από πρόταση του Δημάρχου κ. Δούκα, που προβλέπει:
Α. τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής με τη συμμετοχή των κατοίκων του Προμπονά, προκειμένου να διαμορφωθεί μία νέα πρόταση για την αξιοποίηση της περιοχής,
Β. την αλλαγή των χρήσεων γης στο τοπικό πολεοδομικό σχέδιο που βρίσκεται υπό διαβούλευση ώστε να περιοριστεί η δόμηση και να ληφθεί υπόψη η ανάγκη αύξησης του πρασίνου στην περιοχή,
Γ. τη συμπαράσταση του δήμου προς τους κατοίκους αναφορικά με την προσφυγή που έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Γιώργος Ποθητός Σύμβουλος 5ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων με την ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ. Εκπρόσωπος της Επιτροπής Κατοίκων για τον Προμπονά.
Δείτε εδώ τη διεύθυνση γηπέδου
