Νίκος Σοφιανός: "Μόνο με την ενίσχυση του ΚΚΕ θα «κουρευτεί» το 41%"

2024-06-04

Η επιλογή για όσους θέλουν να αποδοκιμάσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ΚΚΕ, «για να μας βρουν μπροστά τους την επόμενη ημέρα», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στον τ/σ «OPEN» το βράδυ της Δευτέρας 3 Ιουνίου.

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ δεν είπε παραμύθια για την ΕΕ, δε μίλησε για «συγκλίσεις» και για «χρυσά κουτάλια». «Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο και αμείβονται λιγότερο από όλη την ΕΕ. Πόσες δεκαετίες θέλετε εσείς της ΕΕ για να κάνουμε τη σύγκλιση;», σχολίασε σκωπτικά.

Αναφέρθηκε επίσης στην τραγική κατάσταση στο χώρο της Υγείας, σημειώνοντας πως η πραγματικότητα είναι άλλη από αυτή που παρουσιάζει η κυβέρνηση «και την ξέρει ο κόσμος που μας ακούει, έχει πάει στα νοσοκομεία, οι λίστες είναι αυτές που είναι, οι 3.000 λίστες αναμονής στο Παίδων είναι δεδομένες, δεν αλλάζουν». Ταυτόχρονα παραμένει η συρρίκνωση των μνημονιακών χρόνων στα δημόσια νοσοκομεία, ενώ έχουν φυτρώσει σαν τα μανιτάρια τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα «και τα πληρώνει φυσικά ο ΕΟΠΠΥ, τα πληρώνουν οι φορολογούμενοι».

Σημείωσε ακόμα πως «αυτή η πολιτική δεν είναι πατέντα μόνο ελληνική, είναι πατέντα ΕΕ» και συμπλήρωσε πως «η λογική να συγκρίνουμε τους μέσους όρους είναι η πολιτική τους. Ακούσατε τη συζήτηση για την ακρίβεια στη Βουλή. Ποιος είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος στη φέτα, ποιος είναι στο λάδι. Εμάς δεν μας αφορά ο ευρωπαϊκός μέσος όρος. Εμείς λέμε ότι σε αυτή τη χώρα έχεις τη δυνατότητα να ζήσεις καλά, να παράγεις, να έχεις διατροφική αυτάρκεια και αυτό που σε εμποδίζει είναι μία Κοινή Αγροτική Πολιτική για την οποία διαδήλωσαν εκατομμύρια αγρότες σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Για το θέμα της αποχής, ο Ν. Σοφιανός είπε πως «το 50% ψήφισε τον Ιούνιο και έδωσε 41% στον Μητσοτάκη. Οι άλλοι που δεν ψήφισαν, έχουν τον Μητσοτάκη να τους κουνάει το δάχτυλο, και με το ΕΣΥ και με τους μισθούς και με τις συντάξεις και με την ακρίβεια και με τον Ζελένσκι και τον πόλεμο στην Ουκρανία και με τη γενοκτονία των Παλαιστινίων που στηρίζεται στο όνομα της αυτοάμυνας του Ισραήλ».

Κάλεσε τον κόσμο να ψηφίσει για όλα αυτά και να σκεφθεί πως μόνο το ΚΚΕ μπορεί να σταθεί απέναντι στον Μητσοτάκη, «στο 41% της αλαζονείας το οποίο θα κουρευτεί πάρα πολύ».