Νίκος Σοφιανός: "Την ώρα που ο λαός στενάζει από ακρίβεια και φτώχεια, δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να εμφανίζεται «δικαιωματιστής»"

2024-01-19

Τις έννοιες πατρότητα - μητρότητα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, καταργεί απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το πιστοποιητικό γονεϊκής σχέσης που ψηφίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο τον περασμένο Δεκέμβρη, με τις ψήφους και του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Παρασκευής 19 Γενάρη.

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ έχει συνεπή θέση εδώ και χρόνια για τη γονεϊκή σχέση, που αποτελεί και το κρίσιμο θέμα του επικείμενου νομοσχεδίου.

Εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στη λογική που βλέπει τη γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής και σημείωσε τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει ενισχύσει τη βιομηχανία παρένθετης μητρότητας με ταρίφα 20.000 ευρώ.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να εμφανίζεται δικαιωματιστής και να επιβάλει μονοθεματική ατζέντα για τον γάμο των ομόφυλων, όταν χθες διαδήλωσαν χιλιάδες κόσμου ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια και η Ελλάδα αναστενάζει από την ακρίβεια και τη φτώχεια.