Νίκος Σοφιανός: "Αγώνας ενάντια στην πολιτική «κόστους - οφέλους» που έχει προκαλέσει τόσα θύματα"

2021-11-04

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Από τις έξι..." της ΕΡΤ1 & τους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη - Γ. Πιτταρά

Τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική του «κόστους - οφέλους» και την ατομική ευθύνη που εφαρμόζει από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα, χωρίς να παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της ζωής του λαού, κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας στην ΕΡΤ 1, το πρωί της Πέμπτης 4 Νοέμβρη.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού, επισήμανε ότι «πέταξε την μπάλα στην εξέδρα», όχι μόνο για την πανδημία αλλά για όλα τα θέματα που καίνε τον κόσμο. «Ο Κυρ.Μητσοτάκης προσπάθησε να συγκαλύψει τις ευθύνες της κυβέρνησής του όχι μόνο για την πανδημία, αλλά και για την ακρίβεια, και για τα κρούσματα αυταρχισμού και για την πράσινη πολιτική που κοστίζει πανάκριβα στον λαό» σημείωσε.

Ειδικότερα για την πανδημία, κατήγγειλε την προκλητική απόφαση του υπ. Παιδείας να συγχωνεύσει 1.000 σχολικά τμήματα στοιβάζοντας έως και 28 μαθητές ανά τάξη, ενώ την ίδια ώρα έχει εγκαταλείψει την εμβολιαστική κάλυψη της εκπαιδευτικής κοινότητας, όπου δεν γίνεται καμία επιστημονική ενημέρωση.

«Έχει εγκαταλείψει τους ανεμβολίαστους που έχουν υπαρκτά ερωτήματα και δεν υπάρχει μία τεκμηριωμένη επιστημονική καμπάνια ενημέρωσης για να τους εξηγήσει και την ίδια ώρα χαϊδεύει τα αυτιά στους αντιεμβολιαστές», ανέφερε ο Ν. Σοφιανός, αναδεικνύοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση έχει υπονομεύσει την εκστρατεία του εμβολιασμού με την στάση της.

Υπενθύμισε ότι στο νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση μειώνει τα κονδύλια για την δημόσια υγεία και την ίδια ώρα νοικιάζει πανάκριβα κρεβάτια στον ιδιωτικό τομέα που «έχει σκάσει» από κέρδη, αντί να προχωρήσει σε επίταξη χωρίς αποζημίωση.

«Η μόνη ατομική ευθύνη που μπορούμε να αναγνωρίσουμε είναι ο αγώνας ενάντια στην πολιτική που ήδη έχει κοστίσει 16.000 νεκρούς, ο αγώνας για μέτρα προστασίας και αλληλεγγύης σε όσους το έχουν ανάγκη», κατέληξε χαρακτηριστικά.