Νίκος Σοφιανός: "Άμεσα να προχωρήσει η γενική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας"

2021-11-12

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τ/σ ΑΝΤ1

Άμεσα να προχωρήσει η γενική επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας αντί η κυβέρνηση να τον χαϊδεύει στο πλαίσιο της εγκληματικής αποτυχίας της κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 12 Νοέμβρη στον «ΑΝΤ1». Πρόσθεσε ότι εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση δίνει 800 εκατ. λιγότερα στην Υγεία το 2022 και προωθεί κλείσιμο νοσοκομείων.

Για την χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει προσωποποιημένη ενημέρωση και ιατρική παρακολούθηση των εμβολιασμένων. Έφερε το παράδειγμα των σχολείων όπου ενώ είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στους μαθητές η υπουργός Παιδείας αντί για μέτρα ενημέρωσης για τον εμβολιασμό προχωρά σε συμπτύξεις δημιουργώντας τμήματα με 28 και 29 παιδιά.

Υπογράμμισε ότι τα τεστ πρέπει να είναι μέρος ενός γενικού σχεδίου προστασίας του πληθυσμού και όχι να τροδοφοδοτείται με κάμποσα εκατομμύρια ευρώ σε περίοδο πανδημίας και ακρίβειας.

Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανεμβολίαστων, όπως έδειξε η περίπτωση των εκκλησιών, όταν τους υγειονομικούς που έχουν εμβολιαστική κάλυψη στο 95% τους καταδικάζει στη μερική απασχόληση, προσθέτοντας ότι οι υγειονομικοί είναι κατά χιλιάδες λιγότεροι στο δημόσιο σύστημα Υγείας από ότι ήταν πριν την πανδημία.