Νίκος Σοφιανός: "Αναγκαία η αντίθεση με τις συμφωνίες εγκλωβισμού για τη διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού"

2019-11-01

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ Open και την εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 07:00"

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η προηγούμενη, υλοποιεί τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας που καταδικάζει σε διπλό εγκλωβισμό, μέσα και από τον γεωγραφικό προσδιορισμό, χιλιάδες ανθρώπους, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 1 Νοέμβρη σε εκπομπή της τηλεόρασης του «OPEN», σχετικά με το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.

Εμείς λέμε, συνέχισε ο Ν. Σοφιανός, ότι πρέπει να κλείσουν εδώ και τώρα τα hot spots του αίσχους. Αυτός ο κόσμος έχει προορισμό και πρέπει να πάει στις χώρες προορισμού. Η Ελλάδα πρέπει να διευκολύνει αυτή την κίνηση. Χρειάζεται να αναδείξουμε, συνέχισε, ότι η κυβέρνηση με τη «στρόφιγγα που προσπαθεί να σφίξει», αξιοποιώντας και ένα κλίμα καταστολής, υιοθετεί ρατσιστική ατζέντα, υιοθετεί τέτοιες φωνές και άλλες.

Το θέμα, επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, δεν είναι η συχνότητα των περιπολιών, αλλά ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται στη θάλασσα θα πρέπει να σωθεί και εδώ, συμπλήρωσε, παίζονται παιχνίδια της Τουρκίας με τις ζώνες διάσωσης. Όλα αυτά θα πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας, υπογράμμισε, γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα απέραντο, ατελείωτο στρατόπεδο εγκλωβισμένων ανθρώπων. Αυτοί οι άνθρωποι, σημείωσε, πρέπει να στηριχτούν και να πάνε στις χώρες προορισμού, κόντρα στη Συνθήκη και του Δουβλίνου 3.

Εάν δεν έρθεις σε αντίθεση με αυτές τις συμφωνίες, κατέληξε ο Ν. Σοφιανός, δεν μπορείς να διαχειριστείς ένα πρόβλημα με δεδομένο ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους.