Νίκος Σοφιανός: "Ανέκδοτο το «βγήκαμε από τα μνημόνια» όταν περισσότερος κόσμος κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του"

2019-03-29

Συνέντευξη στο ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά Fm» παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την πρώτη κατοικία, σημειώνοντας ότι «στήθηκε ένα σκηνικό υποτίθεται κόντρας με τους εταίρους τους, για να οδηγηθούν σε ένα σχέδιο νόμου που μειώνει ακόμα και αυτά τα όρια που υπήρχαν για την προστασία της πρώτης κατοικίας, το οποίο μειώνουν ακόμα περισσότερο, πετώντας έξω χιλιάδες δανειολήπτες και οδηγούμαστε στην υλοποίηση του μεσοπρόθεσμου, των δεσμεύσεων που έχουν πάρει μετά το μνημόνιο που οδηγεί σε 100.000 πλειστηριασμούς σε τρία χρόνια». Ακόμα, αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ, η οποία έδινε πραγματική ελάφρυνση στη λαϊκή οικογένεια και η οποία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση.

«Είναι ανέκδοτο ότι βγήκαμε από τα μνημόνια. Είναι σε ισχύ όλοι οι μνημονιακοί νόμοι, είναι σε ισχύ οι μεταμνημονιακες δεσμεύσεις, οι οποίες δημιουργούν το 4ο μνημόνιο», τόνισε ο Ν. Σοφιανός και υπογράμμισε ότι «το παραμύθιασμα του κόσμου από την κυβέρνηση και τα επιτελεία της έρχεται να αντιμετωπίσει μια σκληρή καθημερινότητα μιας γενικευμένης φορολεηλασίας που έχει οδηγήσει περισσότερους από 4 εκατ. ανθρώπους να είναι "ληξιπρόθεσμοι οφειλέτες", πέρα από τον κόσμο που κινδυνεύει πλέον να χάσει το σπίτι του με αυτές τις ρυθμίσεις της κυβέρνησης».

Όσον αφορά τις επερχόμενες εκλογικές μάχες και συγκεκριμένα τις ευρωεκλογές, σημείωσε ότι στόχος είναι το ΚΚΕ, η μόνη δύναμη που λέει όχι στη συμμαχία των ιμπεριαλιστών, των μνημονίων και της αυστηρής εποπτείας, να ανέβει όσο γίνεται πιο ψηλά και να ρίξει τη ναζιστική Χρυσή Αυγή από την τρίτη θέση.

Στη συνέντευξή του, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε σε σοβαρά ζητήματα που αφορούν στο Δήμο της Αθήνας, όπως η καθαριότητα, η ελεγχόμενη στάθμευση κ.λπ. Σημείωσε ότι οι υπόλοιποι βασικοί υποψήφιοι για το Δήμο Αθηναίων είναι υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν μέχρι τώρα και είναι υπόλογοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Αθήνας. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν συμφωνία στα βασικά, η οποία εκφράζεται και από την ψήφιση του «Κλεισθένη», γιατί η διαφωνία τους ήταν μόνο στο εκλογικό σύστημα, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι ακριβώς επειδή συμφωνούν στην πολιτική των «ιδίων εσόδων» του δήμου, δεν λένε κουβέντα για τη μείωση των δημοτικών τελών.