Νίκος Σοφιανός: "Απαράδεκτο και πρέπει να καταργηθεί το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις"

2022-08-31

Στην ανάγκη, μέσα από τη συζήτηση στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα των υποκλοπών-παρακολουθήσεων, να έρθει στην επιφάνεια το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο στο οποίο στηρίζονται, αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σε συνέντευξή του για το θέμα στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84», το πρωί της Τετάρτης 31 Αυγούστου.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι πρέπει να αποκαλυφθούν οι ενέργειες που οδήγησαν στην άθλια παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αλλά και του τηλεφωνικού κέντρου του ΚΚΕ, που στηρίζονται στο άθλιο θεσμικό πλαίσιο που έχουν ψηφίσει τα άλλα κόμματα.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα επιδιώξει να πάρει απαντήσεις μέσα από την εξεταστική, καθώς δεν μπορεί να δεχτεί ότι με τέτοια τεχνολογική εξέλιξη, δεν μπορούν να εντοπιστούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί των παρακολουθήσεων.

Υπογράμμισε επίσης ότι το κρίσιμο είναι η επαγρύπνηση του λαού, γιατί η λογική των υποκλοπών εντάσσεται σε συνολικότερο κατασταλτικό πλαίσιο που αντιμετωπίζει τον λαό σαν εχθρό ενώ είναι ενσωματωμένη και η ευρωπαϊκή κατεύθυνση να θεωρείται ο ριζοσπαστισμός σαν μορφή τρομοκρατίας.