Νίκος Σοφιανός: "Απαράδεκτοι οι σχεδιασμοί δημοτικής Αρχής & κυβέρνησης για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής"

2021-06-17

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Επικοινωνία FM"

Απαράδεκτους χαρακτηρίζει ο Νίκος Σοφιανός τους σχεδιασμούς του Δήμου Αθηναίων αλλά και της κυβέρνησης να στήσουν κοντέινερς στον αύλειο χώρο τριών σχολικών συγκροτημάτων της Αθήνας και να οδηγήσουν σε εγκλεισμό παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών, στο πλαίσιο του προγράμματος της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Επικοινωνία FM», ο Ν. Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Αθηναίων, σημείωσε πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι απαραίτητο, αλλά εδώ και 4 χρόνια, με ευθύνη της σημερινής και της προηγούμενης κυβέρνησης όπως και των δημοτικών αρχών, δεν έχει προχωρήσει, παρουσιάζει σημαντικές καθυστερήσεις και τώρα εφαρμόζεται με όρους και προϋποθέσεις που δεν ανταποκρίνονται στο ελάχιστο στις σύγχρονες απαιτήσεις για ένταξη αυτών των ηλικιών στην Προσχολική Αγωγή.

Τα κοντέινερς θα τοποθετηθούν σε τρία σχολεία στην επιβαρυμένη περιοχή του 6ου Διαμερίσματος, στο 133ο Δημοτικό, στο 28ο Δημοτικό και το συγκρότημα πέντε σχολικών μονάδων στη Νικοπόλεως.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι παρά τις έντονες αντιδράσεις Συλλόγων Γονέων και Εκπαιδευτικών, η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων σε μία επίδειξη πυγμής επιμένει να στήσει τα κοντέινερς στα προαύλια των συγκεκριμένων σχολείων κι ενώ υπάρχουν άλλες λύσεις για τη στέγαση των 180 νηπίων και κατήγγειλε την έλλειψη πολιτικής βούλησης εκ μέρους κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών να φτιάξουν σύγχρονες σχολικές μονάδες για όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής.