Νίκος Σοφιανός: "Απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΚΚΕ θα σταθεί με μαχητικότητα και συνέπεια"

2023-06-21

Για να αλλάξουν τα πράγματα χρειάζεται ένας λαός έτοιμος να συγκρουστεί, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου, στο «One Channel».

Όπως είπε, απέναντι στην αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη το ΚΚΕ θα σταθεί με μαχητικότητα και συνέπεια, με εγγύηση τους αγώνες που θα βάλουν εμπόδια, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δοκιμάστηκε και ως κυβέρνηση και ως συστημική αξιωματική αντιπολίτευση. Ενόψει των εκλογών κάλεσε τον λαό να δώσει νέα άνοδο στο ΚΚΕ «για να μην μας πάρουν τους βουλευτές» με το νέο πλειοψηφικό σύστημα.

Σχετικά με τη συζήτηση για τη μουσουλμανική μειονότητα, σχολίασε ότι πάντα γίνονταν παρεμβάσεις από το τουρκικό προξενείο που έδιναν στήριξη σε επιλογές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Στον αντίποδα, υπάρχει κοινή δήλωση των υποψηφίων του ΚΚΕ που προέρχονται από την μειονότητα, οι οποίοι αναδεικνύουν το βασικό ζήτημα ότι δηλαδή ανεξάρτητα από την θρησκεία και την εθνοτική προέλευση ο λαός αντιμετωπίζει τα ίδια οξυμένα προβλήματα.

Ο Ν. Σοφιανός κατήγγειλε τα παιχνίδια που παίζονται στην περιοχή αρκετά χρόνια και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία παρέμβαση από τις άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας. Την ίδια ώρα επισήμανε ότι το ζήτημα αυτό άνοιξε σε μια περίοδο συζήτησης αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, από τα οποία φεύγουν άρματα και πάνε δώρο στον Ζελένσκι, αλλά δεν αντικαθιστώνται.

Αναφορικά με το προσφυγικό, κατήγγειλε την ΕΕ ότι με το νέο σύμφωνο μετανάστευσης καταργεί τη συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες και τους στέλνει με 5-6 χιλιάδες δολάρια να προσπαθούν μέσω κυκλωμάτων να περάσουν τα σύνορα. Χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της ΕΕ που εφάρμοσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις και μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αναγκαστικό χώρο κράτησης και οδήγησαν σε 20 χιλιάδες πνιγμένους στη Μεσόγειο την τελευταία δεκαετία.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ προτείνει η ΕΕ να φτιάξει κέντρα ασύλου στις χώρες συγκέντρωσης, ώστε από εκεί να μετακινείται νόμιμα σε όλες τις χώρες αυτός ο κόσμος, που τώρα είναι αναγκασμένος να μένει στην Ελλάδα παρά τη θέλησή του.