Νίκος Σοφιανός: "Απέτυχε η προπαγάνδα περί στήριξης από ΝΑΤΟ - ΗΠΑ των κυριαρχικών δικαιωμάτων"

2020-01-09

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Παραπολιτικά FM" & τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο

«Η τοποθέτηση που κάναμε πείθει και αυτούς που θεωρούσαν ότι αυτή η προπαγάνδα που και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει περάσει κατά κόρον στο λαό μας, έχει αποτύχει. Είδαμε την πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής αυτών των κομμάτων, που μας λένε ότι η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων περνάει μέσα από τη στήριξη, το σχεδιασμό των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ στην περιοχή» υπογράμμισε, σε παρέμβασή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά FM» o Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας για την ανακοίνωση του Κόμματος σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντ. Τραμπ.

Είπε ότι η βάση της Σούδας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλους τους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην περιοχή και πως μετατρέπουν την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και στάθηκε στην «αμυντική» -όπως λέγεται- συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας που θα έρθει σύντομα στη Βουλή.

Σχετικά με τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας με τον Ιρανό Πρέσβη στην Αθήνα, Ahmad Naderi, ο Ν. Σοφιανός ανέφερε πως έγινε «για να μας ενημερώσει για τις συνέπειες από τη δολοφονική τρομοκρατική επίθεση που έκαναν οι Αμερικανοί σε βάρος ενός ανώτατου στρατιωτικού παράγοντα του Ιράν» και η οποία καταλύει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και νόμου.

Τέλος για το νέο εκλογικό νόμο που θα φέρει σύντομα προς συζήτηση η κυβέρνηση, επεσήμανε πως «είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής χωρίς κανένα όριο» και σε ότι αφορά τη συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε πως «εξυπηρετεί μικροπολιτικούς και μικροκομματικούς σχεδιασμούς. Έχουν τη δυνατότητα να βρουν ένα πρόσωπο που να συμβολίζει τη συμφωνία που έχουν στο δόγμα ΕΕ - ΝΑΤΟ - ιμπεριαλισμός και η Ελλάδα πρωτοπαλίκαρο».