Νίκος Σοφιανός: "Απροκάλυπτη η επίθεση στους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται ενάντια στο σχολείο της αμάθειας"

2021-10-01

Παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τ/σ "KONTRA" & το δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη

Την απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ ενάντια στους εκπαιδευτικούς που διαδήλωναν ενάντια στην ποινικοποίηση του αγώνα τους κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Αθήνας, μιλώντας στον τ/σ «Kontra» το βράδυ της Παρασκευής 1 Οκτώβρη.

Όπως τόνισε, οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται ενάντια στον ασφυκτικό έλεγχό τους και στα σχέδια της κυβέρνησης για το νέο σχολείο της κατηγοριοποίησης, της αμάθειας, που μετατρέπει την ολόπλευρη γνώση σε δεξιότητες. Η κυβέρνηση θέλει να κάνει ένα ακόμα πιο ασφυκτικά ταξικό σχολείο, πιέζει την εκπαιδευτική κοινότητα να βάλει πλάτη ώστε το κάθε σχολείο να βρίσκει τους χορηγούς του, να κατηγοριοποιεί τους μαθητές του, να φτιάχνονται τμήματα ανάλογα με τις επιδόσεις των μαθητών κ.α.

Σε αυτή την κατεύθυνση πλάτη έχει βάλει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα με βάση το νόμο Γαβρόγλου.

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε και στο πρόβλημα με τις μετανάστριες εργαζόμενες που απολύθηκαν από το δήμο Αθήνας, λόγω ιθαγένειας, ζητώντας από κυβέρνηση και δήμο Αθήνας να λύσουν το πρόβλημα και οι συγκεκριμένες εργαζόμενες να αντιμετωπιστούν όπως και οι συναδέλφισσές τους με ελληνική ιθαγένεια.