Νίκος Σοφιανός: "Αυτές είναι οι εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών"

2023-09-07

Οι εικόνες αυτών των ημερών είναι οι εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση» μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 7 Σεπτεμβρίου στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος" στον τ/σ «OPEN».

Είναι το κράτος του κέρδους, των επενδύσεων και του Ταμείου Ανάκαμψης είπε χαρακτηριστικά, την ώρα που η Καρδίτσα έχει ξαναπνιγεί, αλλά οι αποζημιώσεις ακόμα να δοθούν, ενώ η χθεσινή εικόνα της Αθήνας ήταν χαρακτηριστική με αποκλεισμένους όλους τους κεντρικούς δρόμους και τις γειτονιές να έχουν μετατραπεί σε λίμνες.

Την ίδια ώρα, είπε, στην Αθήνα τρέχει το μεγαλύτερο πρότζεκτ 255 εκατ. ευρώ για να μετατραπεί ο Βοτανικός σε τσιμέντο και η Λεωφόρος Αλεξάνδρας σε γκαζόν.

Γι' αυτό τόνισε ότι πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες στην Αθήνα και από το τουριστικό προϊόν που διαφημίζει ο Κ. Μπακογιάννης για να επενδύουν οι ξενοδόχοι και η βραχυχρόνια μίσθωση, να προταχθεί η καθημερινότητα του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του νέου, με έργα αντιπλημμυρικά, για πεζοδρόμια και το πράσινο.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες που έχουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι, υπογράμμισε και ξεκαθάρισε ότι η προτεραιότητα στην Αθήνα πρέπει να είναι τα σχολεία που λειτουργούν σε κτίρια μισού αιώνα και η προσχολική αγωγή σε κοντέινερ.

Κλείνοντας επισήμανε ότι οι έκτακτες συνθήκες υποδεικνύουν να κάνουμε άλλες ιεραρχήσεις και συγκεκριμένα να μπει σε προτεραιότητα η προστασία και οι ανάγκες του κόσμου και όχι οι επενδύσεις για τα κέρδη των λίγων.