Νίκος Σοφιανός: "Αυτογελοιοποιούνται η κυβέρνηση, οι προπαγανδιστές της και οι συμπολιτευόμενοι ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ"

2024-03-08

Η Αθήνα σήμερα θα συγκλονιστεί από ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, καθώς πάνω από 200 Φοιτητικοί Σύλλογοι θα βουλιάξουν την πρωτεύουσα, ως συνέχεια ενός δίμηνου αγώνα που έχει καταρρίψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στον «ΑΝΤ1».

Θύμισε ότι η κυβέρνηση, που έλεγε κλέφτες τους φοιτητές, χθες κατέφυγε σε γελοιοποίηση και κατηγόρησε το ΚΚΕ για σεξισμό επειδή κατήγγειλε στη Βουλή μεθόδους που οδηγούν σε εμπορευματοποίηση και εκπόρνευση, από πλατφόρμες που διαφημίζονται και απευθύνονται σε φοιτητές και φοιτήτριες ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού.

Σημείωσε ότι έρευνα στη Σουηδία το 2021 έδειξε ότι περίπου 30% φοιτητριών και 26% φοιτητών προσφεύγουν σε τέτοιες πλατφόρμες για να καλύψουν δίδακτρα και φοιτητικά δάνεια, καταγγέλλοντας τη σήψη και τη σαπίλα του καπιταλισμού. Επισήμανε ότι η εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης οδηγεί στο να ανθίζουν τέτοιες πλατφόρμες.

Ακόμα αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης μαζί με τους προπαγανδιστές της να αλλάξουν την ατζέντα γιατί έχουν ηττηθεί από τον αγώνα των φοιτητών και σε αυτή την προσπάθεια συντρέχουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ως συμπολιτευόμενοι που θέλουν ιδιωτικά Πανεπιστήμια αλλά με αλλαγή του άρθρου 16.