Νίκος Σοφιανός: "Χρειάζονται διαφορετικές ιεραρχήσεις για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της Αθήνας"

2019-03-18

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο ρ/σ «News 24/7» και στους δημοσιογράφους Αντώνη Φουρλή & Στέλλα Γκαντώνα

Η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Αθήνας απαιτεί διαφορετικές ιεραρχήσεις, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «News 24/7», το πρωί της Δευτέρας 18 Φλεβάρη.

Υπογράμμισε πως στην Αθήνα σκορπίστηκαν εκατομμύρια σε προγράμματα που υπηρετούσαν τη λογική της Αθήνας σαν «τουριστικό προορισμό», ενώ αντίθετα μια σειρά ανάγκες πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν η αποκομιδή σκουπιδιών, ο ηλεκτροφωτισμός, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες του δήμου, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε πως η επίλυσή τους απαιτεί ένα δήμο ο οποίος δουλεύει για την καθημερινότητα του εργαζόμενου και ελαφρύνει το λεηλατημένο του εισόδημα. «Αυτή η πολιτική, η οποία υπηρετεί τη λογική ''Αθήνα τουριστικός προορισμός'', δουλεύει για τα κέρδη των λίγων, την ώρα που η πλειοψηφία του λαού της Αθήνας πληρώνει πάρα πολλά και πληρώνει άδικα», ανέφερε.

Μάλιστα, την ίδια ώρα που οι Αθηναίοι εκτός από τη βαριά φοροληστεία της κεντρικής κυβέρνησης αντιμετωπίζουν μια αντίστοιχη φορομπηχτική πολιτική από το δήμο, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου δεν εισπράττουν από τους ξενοδόχους ούτε το τέλος παρεπιδημούντων. Όπως είπε ο Ν. Σοφιανός, πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που η «Λαϊκή Συσπείρωση» το έχει αναδείξει, «για να καταλάβει ένας κόσμος ότι αυτή η πολιτική δουλεύει για τους λίγους».

Για τους χώρους ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών, τόνισε πως νομιμοποιούν τις πιάτσες, υπονομεύουν την πρόληψη και κρύβουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα.