Νίκος Σοφιανός: "Δεν ξεπλένονται οι κυβερνητικές ευθύνες για την ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην καρδιά της Αττικής"

2021-08-04

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ «ΑΝΤ1» και την εκπομπή "Καλοκαίρι μαζί"

«Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των ανδρών της Πυροσβεστικής, των εθελοντών και της αστυνομίας δεν ξεπλένουν τις ευθύνες της κυβέρνησης», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Τετάρτης 4 Αυγούστου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Μιλάμε για μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στην καρδιά της Αττικής, σε μια μεικτή ζώνη στην οποία υπάρχουν σταθμοί ηλεκτροδότησης και υδροδότησης της πρωτεύουσα με απουσία οποιασδήποτε πρόληψης, με δεκάδες εστίες χωρίς καθαρισμό», πρόσθεσε.

Ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε πως δεν μπορεί να υπάρχει απόκρυψη ευθυνών, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποζημιωθούν στο 100% οι πυρόπληκτοι στην Αττική, στην Εύβοια, στην Αχαία, στη Λακωνία, στη Μεσσηνία, κ.α.

Αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Βαρυμπόμπη επειδή δεν είχαμε θύματα, υπογράμμισε πως «δεν μπορεί να μπαίνει τόσο χαμηλά ο πήχης». Προειδοποίησε δε πως υπάρχει ο κίνδυνος του μπλακ άουτ από τις πολιτικές της «πράσινης ανάπτυξης» που έχουν καταδικάσει την Ελλάδα να είναι μια χώρα με ενεργειακή εξάρτηση, όπου θάβουμε τον λιγνίτη και μιλάμε για πράσινα άλογα»...