Νίκος Σοφιανός: "Διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης του λαού, δραστική μείωση της δημοτικής φορολογίας"

2019-05-06

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο webtv «Οne»και τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιάτη και Αθηναΐδα Νέγκα

Η δραστική μείωση της φορολογίας, η στήριξη παιδικών σταθμών και σχολείων, η κατάργηση της ελεγχόμενης στάθμευσης και η ελεύθερη απόδοση στους δημότες των υποδομών του δήμου είναι από τις βασικές προτεραιότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, μιλώντας στο webtv «Οne» το βράδυ της Κυριακής.

Σχολιάζοντας τις θέσεις των άλλων υποψήφιων δημάρχων της Αθήνας, σημείωσε ότι υπηρετούν μια αντιλαϊκή πολιτική που θέλει το δήμο επιχείρηση με πλεονάσματα και πρόσθεσε ότι λένε μεγάλα λόγια και οράματα που ξεχνιούνται την επόμενη μέρα των εκλογών. Αντίθετα όπου υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι γίνονται προσπάθειες και πράξεις που δίνουν ανάσα στο λαό.

Ανέφερε ότι στην Αθήνα είναι γενικευμένη η εικόνα της εγκατάλειψης και πως ο δήμος στέκεται στα πόδια του λόγω της προσπάθειας που καταβάλλουν καθημερινά οι εργαζόμενοι σε αυτόν. Πρόσθεσε ότι τα προβλήματα της καθημερινότητας είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής που ούτε καν τα στοιχειώδη δεν τα προτάσσει ως ανάγκες.

Επανέλαβε τη θέση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενάντια στους ελεγχόμενος χώρους χρήσης, τονίζοντας ότι συνιστά νομιμοποίηση των ναρκωτικών, της πιάτσας και των ναρκεμπόρων.