Νίκος Σοφιανός: "Επόμενη μέρα για το ΚΚΕ σημαίνει ένταση του αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση"

2020-04-16

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή της ΕΡΤ 1 "Από τις έξι" & στους δημοσιογράφους Δ. Κοτταρίδη και Γ. Πιτταρά

Επόμενη μέρα για το ΚΚΕ σημαίνει ένταση του αγώνα για να μην πληρώσει ο λαός την κρίση, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Μ. Πέμπτης 16 Απριλίου στην ΕΡΤ.

Σημείωσε ότι την επόμενη μέρα της πανδημίας πρέπει να απαιτηθεί να παρθεί πίσω όλο το πλαίσιο των ΠΝΠ που έκανε πιο ζούγκλα τα εργασιακά και οι εργαζόμενοι να αγωνιστούν για τα σύγχρονα δικαιώματά τους. Πρόσθεσε ότι πρέπει να πληρώσουν το κεφάλαιο και η εργοδοσία, όλοι εκείνοι που θέλουν πληρώσουν τις συνέπειες οι εργαζόμενοι.

Το ΚΚΕ, σημείωσε, δεν είπε ότι θα λογαριαστούμε μετά αλλά να μείνουμε δυνατοί, για να απαιτήσουμε και να διεκδικήσουμε. Και αυτό υπηρετεί το ΚΚΕ ζητώντας μέτρα προστασίας της υγείας και των εργαζομένων.

Αναφέρθηκε στην Μέρα Δράσης στα σούπερ μάρκετ που διοργάνωσαν σωματεία εργαζομένων και στήριξαν οι κομμουνιστές. Αναφερόμενος στην Πρωτομαγιά δήλωσε ότι δεν μπαίνει σε καραντίνα και πως αυτή η μέρα σταθμός πρέπει να αξιοποιηθεί από την εργατική τάξη για να προτάξει τα δικαιώματά της.