Νίκος Σοφιανός: "Φοιτητές και πανεπιστημιακοί να αποτρέψουν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια"

2023-12-21

Είναι μια αντιδραστική τομή τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, η κυβέρνηση θα βρει απέναντί της μεγάλο ρεύμα φοιτητών και πανεπιστημιακών που θα δυσκολέψει στην κατεύθυνση να αποτρέψει τον σχεδιασμό της, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης 21/12/2023 στο ραδιόφωνο «Αθήνα 9,84».

Ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί μια διάκριση μεταξύ των παιδιών που εισάγονται στα δημόσια Πανεπιστήμια με στερήσεις των οικογενειών τους και των παιδιών που με βάση το πορτοφόλι της οικογένειας θα πηγαίνουν όπου θέλουν. Σημείωσε ότι αυτή η διάκριση κατηγοριοποιεί και υποβαθμίζει την αξία των πτυχίων των δημόσιων Πανεπιστημίων, που ειδικά τα περιφερειακά θα συρρικνωθούν κι άλλο.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί τα «ήξεις αφήξεις» του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και πως τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν αναβάθμισαν τα δημόσια!

Για την κυβερνητική τροπολογία για την Εταιρεία Αναπλάσεων, ο Νίκος Σοφιανός σημείωσε ότι η κυβέρνηση άλλαξε και τον τίτλο και το περιεχόμενο της εταιρείας διότι η ΝΔ έχασε τον Δήμο Αθήνας. Θύμισε ότι η εταιρεία είχε δημιουργηθεί το 2018 από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είχε τοποθετήσει πρόεδρο το στέλεχός του Νίκο Μπελαβίλα που δεν προερχόταν από το Δήμο Αθήνας. Πρόσθεσε ότι ποτέ δεν υπήρξε διαφάνεια ούτε καν ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έργα, τις συμβάσεις και τις εταιρείες που τα αναλαμβάνουν, ακόμα και από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ που ήταν στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Για τον αθλητισμό, χαρακτήρισε ανέκδοτο την όλη συζήτηση όσο δεν κόβεται ο ομφάλιος λώρος με το επιχειρηματικό ποδόσφαιρο και σημείωσε ότι είναι λάθος ο όρος «οπαδική βία» διότι δεν είναι γενικά οι οπαδοί βίαιοι, αλλά συγκεκριμένες συμμορίες που δρουν στα πλαίσια των ομάδων σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ.

Για το Μεταναστευτικό ανέφερε ότι η νέα συμφωνία της ΕΕ διατηρεί τον εγκλωβισμό ξεριζωμένων στην Ελλάδα, ενώ για την τροπολογία που δίνει άδεια διαμονής σε μετανάστες που εργάζονται ανέφερε ότι το ΚΚΕ την υπερψήφισε, προσθέτοντας ότι την κυβέρνηση δεν την έπιασε ο πόνος, αλλά θέλει να διασφαλίσει φτηνό εργατικό δυναμικό σε κλάδους.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που έχει δηλώσει η κυβέρνηση ότι θα φέρει για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σημείωσε ότι το ΚΚΕ αναμένει να δει το περιεχόμενό του και πως κριτήριό του θα είναι η εναντίωση στην ομοφοβία και τον ρατσισμό και η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.