Νίκος Σοφιανός: "Για τον κόσμο που στέκεται προβληματισμένα απέναντι στην ΕΕ η επιλογή είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα"

2024-05-08

Το ζητούμενο στις ευρωεκλογές είναι «ποιο πολιτικό μέγεθος, ποιο πολιτικό κόμμα θα σταθεί απέναντι και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας έχει δώσει εγγυήσεις ότι η εκλογική του άνοδος εκφράστηκε με σκληρή προσπάθεια ο λαός μας να σηκώσει το ανάστημά του, να διεκδικήσει, να απαιτήσει, να πετύχει μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, να απαιτήσει μέτρα προστασίας της ζωής και της γης», τόνισε μιλώντας το πρωί της Τρίτης 7 Μαΐου στον τ/σ «Mega» ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο δεν είχαν κανένα πρόβλημα να ψηφίσουν από 70% έως 90% όλων των αποφάσεων μαζί, που σημαίνει ότι υπάρχει ταύτιση θέσεων και απόψεων.

Πρόσθεσε πως όταν έχεις κοινές στρατηγικές επιλογές, όταν υπάρχει «ομερτά» για τον βρώμικο πόλεμο του Ισραήλ, για τη φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα, για τα δισεκατομμύρια στον Ζελένσκι που τα πληρώνει ο ελληνικός λαός και οι ευρωπαϊκοί λαοί, όταν έχεις να κάνεις με Κοινή Αγροτική Πολιτική που ξεσήκωσε όλους τους αγρότες, «όταν έχεις να κάνεις με αυτή την ΕΕ η επιλογή είναι πολιτική και τουλάχιστον για τον κόσμο που στέκεται αρνητικά, που στέκεται προβληματισμένα απέναντι σε αυτή τη συμμαχία η επιλογή πραγματικά είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα».

Σημείωσε επίσης πως «επιτυχία για το ΚΚΕ είναι να καταφέρει να εκφράσει τη διάθεση που υπάρχει να σταθούμε απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με άλλους όρους και η εκλογική επιρροή αυτά τα αποτυπώνει, που σημαίνει όσο πιο ψηλά, με μεγαλύτερη δυναμική θα σταθούμε απέναντι στην πολιτική τους».