Νίκος Σοφιανός: "Η απεργία είναι η πρώτη μαζική απάντηση για τα Εργασιακά και θα έχει συνέχεια"

2019-09-24

Η παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ του τ/σ ΣΚΑΪ

Η σημερινή απεργία είναι η πρώτη μαζική απάντηση και θα έχει συνέχεια, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον «ΣΚΑΪ». Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει στο γύψο τα Συνδικάτα και να επιφέρει πλήγματα στα εργασιακά δικαιώματα.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι όσα φέρνει η ΝΔ είναι η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτά δεν κρύβονται και ούτε ξεπλένονται. Ανέφερε ακόμα ότι η απεργία αποφασίστηκε από τα κάτω, κόντρα στην ανυπόληπτη ομάδα της ΓΣΕΕ που μέχρι την τελευταία στιγμή την υπονόμευε.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για τις αμερικανικές βάσεις που θα υπογράψει με την κυβέρνηση ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στις αρχές του Οκτώβρη, υπογράμμισε ότι πρέπει να εκφραστεί στο δρόμο η αντίθεση του λαού. Σημείωσε ότι η ελληνική αστική τάξη προσδοκά οφέλη από τη μετατροπή της χώρας σε πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική είναι εχθρική για το λαό που κινδυνεύει από μια ανάφλεξη.

Για την υπόθεση «Novartis» ανέφερε ότι το ΚΚΕ ζητάει να βγουν όλα στο φως και σημείωσε ότι η μίζα στον καπιταλισμό είναι νόμιμη.