Νίκος Σοφιανός: "Η απεργία των εκπαιδευτικών είναι αποφασιστική για να μην περάσουν τα κυβερνητικά ψέματα"

2021-10-11

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» & τον δημοσιογράφο Γιάννη Λαβράνο

Η μεγαλειώδης συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών είναι απάντηση στην καταστολή και στα σχέδια της κυβέρνησης για ένα σχολείο βαθιά κατηγοριοποιημένο και ταξικό χωρίς ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο ραδιοσταθμό «Αθήνα 9,84».

Πρόσθεσε ότι η απεργία των εκπαιδευτικών είναι αποφασιστική για να μην περάσουν τα κυβερνητικά ψέματα και για να ακυρωθεί στην πράξη ο νόμος, η καταστολή, οι απειλές και οι εκβιασμοί.

Σε ερώτηση για την παραίτηση Κουρτς στην Αυστρία σημείωσε ότι η διαπλοκή του πολιτικού και του οικονομικού προσωπικού της άρχουσας τάξης κάποια στιγμή βγαίνει στην επιφάνεια και πως διάφορα αστέρια ανατέλλουν και σβήνουν για να τα διαδεχτούν κάποια άλλα, αλλά το ζητούμενο είναι πώς οι εργαζόμενοι θα αμφισβητούν το μονόδρομο που τους πλασάρεται.

Αναφερόμενος στην Ελληνογαλλική Συμφωνία υπογράμμισε ότι δεν είναι για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά για να παίξει ρόλο η Ελλάδα σε επικίνδυνους σχεδιασμούς με αποστολές στρατευμάτων στο Σαχέλ, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, χαρακτήρισε χάρτινους πύργους τα επιχειρήματα περί αλληλεγγύης του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προς την Ελλάδα.