Νίκος Σοφιανός: "Η Αθήνα χρειάζεται δήμαρχο που θα ελαφρύνει το λαό από τέλη και χαράτσια"

2019-03-14

Συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ και τη δημοσιογράφο Ευαγγελία Μπαλτατζή

Ο λαός της Αθήνας χρειάζεται δήμαρχο που θα τον ελαφρύνει από τέλη και χαράτσια και όχι δήμαρχο υπηρέτη των κυβερνήσεων, των επιχειρήσεων και των ΜΚΟ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μιλώντας στην ΕΡΑ, ανέφερε ότι η οικονομική κατάσταση των Αθηναίων είναι το βασικό πρόβλημα στην πόλη και τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» αγωνίζεται για να μείνουν στην τσέπη των δημοτών εκατοντάδες ευρώ με την κατάργηση του αίσχους της ελεγχόμενης στάθμευσης, την κατάργηση της προπληρωμής των τελών για χρήση δημόσιου χώρου από τους επαγγελματίες και συνολικά από δημοτικά τέλη καθώς όπως σημείωσε οι δημότες πληρώνουν 75% επιπλέον φόρους στο δήμο, πέρα από τη φορολογία εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ κι άλλους φόρους.

Τόνισε ότι πρέπει να πληρώσουν αυτοί που έχουν, όπως π.χ. οι ξενοδόχοι που για βεβαιωμένα τέλη ύψους 1,2 εκατ. ευρώ εισπράττονται από το δήμο μόλις 77.000 ευρώ το χρόνο. Σημείωσε ότι οι υπόλοιποι υποψήφιοι στο Δήμο της Αθήνας κάνουν εκθέσεις ιδεών που δεν έχουν σχέση με την κατάσταση του δήμου, τις δεκάδες υπηρεσίες του, τις χιλιάδες των εργαζομένων και την καθημερινότητα του κόσμου. Για τους παιδικούς σταθμούς ανέφερε ότι το ίδρυμα που τους εποπτεύει μπορεί πραγματικά αν στηριχθεί να αυξήσει τη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών και επισήμανε τον κίνδυνο να κλείσουν 35 παιδικοί σταθμοί από τους συνολικά 75 διότι υπάρχει πρόβλημα με την πιστοποίησή τους.

Εξέφρασε την αντίθεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη δημιουργία χώρων ελεγχόμενης χρήσης ναρκωτικών, λέγοντας ότι υπονομευόμουν την πρόληψη, βάζουν ταφόπλακα στην απεξάρτηση και νομιμοποιούν τις πιάτσες και το εμπόριο ναρκωτικών. Ανέφερε ακόμα πως ήδη 14 σύλλογοι σε γειτονιές του δήμου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους.

Για το Προσφυγικό τόνισε ότι πάνω από 40.000 πρόσφυγες είναι εγκλωβισμένοι στην Αθήνα με βάση τη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας με την οποία συμφωνούν η κυβέρνηση και η ΝΔ. Υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο καταυλισμός των κοντέινερς στον Ελαιώνα και το πρόγραμμα κατοικίας να είναι για όλους τους πρόσφυγες.