Νίκος Σοφιανός: "Η Αθήνα είναι των κατοίκων, όχι των ξενοδόχων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης"

2023-10-02

Η πόλη είναι των Αθηναίων, όχι των ξενοδόχων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, χρειάζεται άλλο σχέδιο για τις ανάγκες των κατοίκων και όχι μοίρασμα εκατομμύριων για το «τουριστικό προϊόν», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο Κηφισός είναι ασυντήρητος από το 2003 που έχει κατασκευαστεί όπως έχει καταγγείλει η «Λαϊκή Συσπείρωση», με αφορμή τη συζήτηση για το ΟΑΚΑ και το στέγαστρο Καλατράβα. Πρόσθεσε ότι δεν γίνονται έργα προστασίας του λαού διότι δεν φέρνουν κέρδη στους ομίλους.

Μιλώντας το «Attica tv» το απόγευμα της Δευτέρας κάλεσε τους κατοίκους της Αθήνας να σκεφτούν τι κέρδισαν από τον μεγάλο περίπατο και τα 13 εκατομμύρια που δαπανήθηκαν με την στήριξη των συνδυασμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Από την αύξηση των ξενοδοχείων και της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όταν ο Αθηναίος δεν βρίσκει διαμέρισμα να νοικιάσει και τα έσοδα του Δήμου από τον τουρισμό είναι μόλις 0,5%!

Πρόσθεσε ότι πρέπει να αλλάξει η οικονομική πολιτική του Δήμου για να ελαφρυνθεί ο Αθηναίος, να φτιαχτούν τα σχολεία, να φύγει η προσχολική αγωγή από τα κοντέινερς, να γίνουν παιδικές χαρές και να προχωρήσουν με fast track διαδικασίες οι απαλλοτριώσεις διότι κινδυνεύουν να χαθούν ελεύθεροι χώροι.

Χαρακτήρισε έγκλημα την διατήρηση και επέκταση των επίγειων σιδηροδρομικών γραμμών που θα δημιουργήσουν ένα μεγαλύτερο τείχος από αυτό των γραμμών του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, τονίζοντας οι πρέπει να γίνει υπογειοποίηση των γραμμών.