Νίκος Σοφιανός: "Η διεκδίκηση του λαού θα δυναμώσει για να αναχαιτίσει τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής"

2021-01-26

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Alpha 989" & τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο

Η κυβέρνηση αξιοποιεί την Επιτροπή για να επιβάλλει τα μέτρα για τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και για να βάλει στον γύψο τις αντιδράσεις στα αντιλαϊκά μέτρα που περνά στη βουλή. Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Αλφα 9,89» το απόγευμα της Τρίτης 26 Γενάρη, σχολιάζοντας την απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων άνω των 100 ατόμων.

Είναι υποκριτικό, συνέχισε, την ώρα που τα πανεπιστήμια είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο, να φέρνει νομοσχέδιο στη Βουλή με το οποίο ιδρύει σώμα καταστολής, αλλάζει τις βάσεις εισαγωγής και διαγράφει φοιτητές, χωρίς να υπολογίζει τις δυσκολίες που έχει σήμερα ένα εργαζόμενος φοιτητής.

Είναι γελασμένη η κυβέρνηση εάν νομίζει πως θα περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, επισήμανε, θα συναντήσει την οργισμένη αντίδραση της πλειοψηφίας των φοιτητών αλλά και συνολικά της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Όσον αφορά την πανδημία, χαρακτήρισε εγκληματική τη διαχείριση που ασκεί η κυβέρνηση. Ενώ βρισκόμαστε μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας, η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο και κανέναν έλεγχο στους χώρους δουλειάς και στα γηροκομεία, δεν θωράκισε το δημόσιο σύστημα Υγείας, ενώ το θέμα του εμβολιασμού το ακούμπησε στην ΕΕ με τις τραγικές καθυστερήσεις που βλέπουμε, σημείωσε χαρακτηριστικά. Η κυβέρνηση το μόνο που κάνει, είναι να πριμοδοτεί με μεγάλα ποσά, ορισμένα τμήματα του κεφαλαίου που έχουν κλονιστεί από την κρίση της πανδημίας και ο λαός εξακολουθεί να πληρώνει τα σπασμένα, υπογράμμισε.

Όχι μόνο δεν θα μπει στο γύψο η αγανάκτηση, η οργή και διεκδίκηση του λαού, αλλά αντίθετα θα δυναμώσει για να αναχαιτίσει τις συνέπειες αυτής της πολιτικής, κατέληξε ο Ν. Σοφιανός.