Νίκος Σοφιανός: "Η εικόνα μιας πόλης ομορφαίνει όταν κάνεις καλύτερη τη ζωή των κατοίκων της"

2023-10-06

Οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη στην πρωτεύουσα (μεγάλος περίπατος, ανάπλαση Βοτανικού, Τουρισμός, κ.ά.) στηρίχθηκαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν την ίδια αντίληψη και προτεραιότητες, αντιμετωπίζουν την Αθήνα ως τουριστικό προϊόν για τους μεγαλοξενοδόχους και τους τουρίστες και όχι σαν πόλη για τους κατοίκους της, τους εργαζόμενους, τις λαϊκές οικογένειες που ζουν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους στις γειτονιές της, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV», το απόγευμα της Πέμπτης 5 Οκτώβρη.

Αντί να δοθούν 255 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της βιτρίνας της Αθήνας, μπορούσαν να είχαν δοθεί για να επισκευαστούν τα σχολεία του δήμου που είναι σε άθλια κατάσταση, να φτιαχτούν νηπιαγωγεία που λειτουργούν σε κοντέινερς και παιδικοί σταθμοί που δεν επαρκούν, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε ότι η εικόνα μιας πόλης ομορφαίνει όταν κάνεις καλύτερη τη ζωή των κατοίκων και όχι όταν ο δήμος κάνει έργα βιτρίνας και δουλεύει για τα real estate και τα συμφέροντά τους.

Η Αθήνα, συμπλήρωσε, χρειάζεται άμεσα ένα νέο τεχνικό πρόγραμμα φαστ τρακ απαλλοτριώσεων εκατοντάδων στρεμμάτων που έχουν πληρωθεί και η δημοτική αρχή δεν τα αξιοποιεί, με κίνδυνο να χαθούν. Δεν επιτρέπεται ο δήμος της Αθήνας να χάσει ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου, όταν έχει καεί πάνω από το 33% των δασών της Αττικής, σημείωσε, κι έφερε ως παράδειγμα τον Βοτανικό, τον οποίο η διοίκηση Μπακογιάννη, τον μετατρέπει σε ανάπλαση μπετόν, αντί να τον αξιοποιήσει ως κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τους δημότες της Αθήνας να μην απέχουν από τις εκλογές και να πάνε να ψηφίσουν γιατί τους αφορά ποια πολιτική θα εφαρμοστεί τα επόμενα χρόνια στην πόλη τους και θα καθορίζει και τη ζωή τους.

Υπογράμμισε ότι και με το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ΟΤΑ, περικόπτονται τα δικαιώματα της αντιπολίτευσης και δίνονται υπερεξουσίες στους δημάρχους, ωστόσο, πρόσθεσε, η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να παλεύει και να διεκδικεί μαζί με τους κατοίκους, λύσεις στα προβλήματα του κόσμου, για να πάρει μια ανάσα ανακούφισης, για να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή, αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται.

Σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι η μόνη παράταξη που βάζει εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και αναδεικνύει τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, πετυχαίνοντας την ακύρωση του αρχικού σχεδίου του ιστορικού περιπάτου, που προέβλεπε την πεζοδρόμηση ολόκληρου του ιστορικού κέντρου, βάζει σε μόνιμη βάση στο δημοτικό συμβούλιο το πρόβλημα με τις πιάτσες των ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας, όταν οι άλλοι το θεωρούν «κανονικότητα», απαίτησε και πέτυχε στα Σεπόλια μαζί με τους κατοίκους να φτιαχτεί το πάρκο στο Κοροπούλη, αλλά και η υπογειοποίηση του ΟΣΕ στα Σεπόλια, η οποία δεν πρέπει να σταματήσει στον Σταθμό Λαρίσης, αλλά να γίνει στο σύνολο της γραμμής.