Νίκος Σοφιανός: "Η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς"

2022-02-23

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του τ/σ ΑΝΤ1

Η Ελλάδα εμπλέκεται άμεσα στους πολεμικούς σχεδιασμούς, αλλά δεν έχει κανένα συμφέρον να εμπλακεί σε ένα πόλεμο που ξεκίνησε με την απροκάλυπτη παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την κλιμάκωση εκ μέρους της Ρωσίας για να εδραιωθεί στην περιοχή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το πρωί της Τετάρτης 23 Φλεβάρη.

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία ανταγωνίζονται για τους δικούς τους σχεδιασμούς στην περιοχή και οι ελληνικές κυβερνήσεις εμπλέκουν τη χώρα καλώντας τον λαό να πληρώσει αυτούς τους ανταγωνισμούς με νέα ενεργειακή φτώχεια, όπως σημείωσε

Η Ελλάδα εμπλέκεται με τη συμμετοχή της στις πολεμικές προετοιμασίες του ΝΑΤΟ εδώ και καιρό, με τη χρήση της Αλεξανδρούπολης από τα αμερικάνικα στρατεύματα, με τη συμμετοχή της στις κυρώσεις που αποφασίζουν ΗΠΑ και ΕΕ, πρόσθεσε.

Κατήγγειλε και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει την εμπλοκή της Ελλάδας και δεν λέει κουβέντα για τη δράση του ΝΑΤΟ, την κλιμάκωση των κυρώσεων αλλά και τη χρήση των εδαφών μας για την προώθηση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων.

Επισήμανε την υποκρισία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το διεθνές δίκαιο που το θυμούνται "αλά καρτ", όπως στην Ουκρανία, όχι όμως στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο ή τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ υπονομεύει την εθνική μας κυριαρχία με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τη σύμμαχο χώρα, Τουρκία που αμφισβητεί τη κυριαρχία των ελληνικών νησιών επισήμανε ο Ν. Σοφιανός, σημειώνοντας πως το κύριο και κρίσιμο αίτημα σήμερα, είναι η Ελλάδα να απεμπλακεί από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.