Νίκος Σοφιανός: "Η γενναία πράξη των καταγγελιών να δώσει ώθηση στην δημιουργία ενός συλλογικού πλέγματος υπεράσπισης του αδύναμου"

2021-02-22

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στο «Star Κεντρικής Ελλάδας»

Θεωρούμε ότι είναι ευκαιρία αυτή η γενναία πράξη στην οποία προχώρησαν αυτοί που κατάγγειλαν, να δώσει ώθηση στην δημιουργία ενός συλλογικού πλέγματος που θα υπερασπίζεται τον αδύναμο και ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους που δεν υπάρχουν τα φώτα της δημοσιότητας, ιδιαίτερα στις κοπέλες στο Εμπόριο, τον Επισιτισμό, στα ξενοδοχεία, τις υπηρεσίες, στα ΜΜΕ, σε εκείνους που έρχονται αντιμέτωποι με μια εργασιακή ζούγκλα, που μέρος αυτής είναι και η παραβίαση της προσωπικότητάς τους με κάθε είδους βία που ασκείται, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, σε συνέντευξή του στο «Star Κεντρικής Ελλάδας», το βράδυ της Δευτέρας 22 Φλεβάρη.

Όπως σημείωσε, όλες αυτές οι καταγγελίες και ιδιαίτερα αυτές που αφορούν την σεξουαλική κακοποίηση, την παρενόχληση, τους βιασμούς, την παιδεραστία, πέρα από τον αποτροπιασμό, που δημιουργούν σε όλους μας, πρέπει να ρίξουν το φως και στις συνθήκες εκείνες που επιτρέπουν στους θύτες αλλά και στα θύματα να βρίσκονται αντιμέτωποι με τέτοιες ενέργειες, να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ανασφάλεια, μια αβεβαιότητα, με μια ζούγκλα κυριολεκτικά που ιδιαίτερα στο χώρο του Πολιτισμού κυριαρχεί όλη αυτή την περίοδο.

Θεωρούμε, επεσήμανε, ότι η κίνηση του πρωθυπουργού να γίνει μια συζήτηση των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, είναι ένας αντιπερισπασμός. Θεωρούμε, ότι αυτά που θα εξαγγείλουν ίσως να είναι κάποιες κινήσεις για να επαναφέρουν ζητήματα στον ποινικό κώδικα που οι ίδιοι -και η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ- απλοποίησαν όσον αφορά αυτά τα εγκλήματα, κάτι το οποίο τότε είχαμε καταψηφίσει.

Οι σοβαρές καταγγελίες που έκανε η κυρία Μπεκατώρου, πρόσθεσε, έδωσε την ευκαιρία να έρθουν στην επικαιρότητα αυτά τα αποτρόπαια γεγονότα. Φυσικά όμως, κατέληξε ο Ν. Σοφιανός, φαίνεται καθαρά ότι γίνεται μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί σε μια δικομματική αντιπαράθεση όλο αυτό το σκηνικό, με τις καταγγελίες που έγιναν στον αθλητισμό να επιταχύνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αλώσει τις ομοσπονδίες, φθάνοντας στο σημείο να διορίζει και εφορευτικές επιτροπές, η όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται απ' το σκηνικό γύρω από το Εθνικό Θέατρο ή άλλες καταγγελίες να εγκλωβιστεί σε μια αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ.