Νίκος Σοφιανός: "Η κατάργηση του ΦΠΑ η μόνη ανάσα στο λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα"

2023-06-05

Ο λαός πληρώνει το 95% των φόρων και μόλις 5% το κεφάλαιο με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 4 Ιουνίου στην ΕΡΤ. Για αυτό χρειάζεται μια μαχητική και αξιόπιστη αντιπολίτευση, ένα πιο ισχυρό ΚΚΕ για να ρηγματώσουμε τον αρνητικό συσχετισμό, σημείωσε.

Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για τα φορολογικά υπογράμμισε ότι έφεραν και διατήρησαν τον ΕΝΦΙΑ, μονιμοποίησαν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα ενεργειακά προϊόντα, ψήφισαν τους κανονισμούς της ΕΕ για «πράσινα» χαράτσια σε εισιτήρια, αυτοκίνητα και κατοικίες που θα επιβαρύνουν το λαό, ενώ αντίθετα κράτησαν το αφορολόγητο των εφοπλιστών, μείωσαν τη φορολογία στα μερίσματα από το 15%, στο 10% και έπειτα στο 5%.

Η κατάργηση του ΦΠΑ στα λαϊκά είδη κατανάλωσης, που προτείνει το ΚΚΕ, είναι το μόνο μέτρο ανάσα σε ένα λεηλατημένο εισόδημα που δεν φτάνει έως το τέλος του μήνα, σημείωσε ο Νίκος Σοφιανός, ενώ για τους πλειστηριασμούς υπογράμμισε ότι η απάντηση είναι αυτό που γίνεται σε κάθε γωνιά της χώρας με την αποτροπή δεκάδων πλειστηριασμών και εξώσεων.