Νίκος Σοφιανός: "Η καταστολή της κυβέρνησης είναι απαραίτητο στοιχείο για το πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής"

2019-12-12

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ ΑΝΤ1 & την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

Το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων δεν βγάζει λάδι τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που έδιωξαν χιλιάδες κόσμου ως συνέπεια της αντιλαϊκής τους πολιτικής όλα τα τελευταία χρόνια. Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΑΝΤ1» το πρωί της Πέμπτης 12 Δεκέμβρη και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ με τις προτάσεις του από την πρώτη στιγμή προέβαλε θέσεις αρχών για τη διευκόλυνση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και την αποτροπή της αλλοίωσης του εκλογικού σώματος, σχεδιασμό που είχε η κυβέρνηση της ΝΔ για να ψηφίζουν όλοι με επιστολική ψήφο.

Για την πολιτική της καταστολής της κυβέρνησης, επισήμανε ότι εγκληματικές ενέργειες με γκαζάκια κ.ά. δεν μπορούν να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι με το χτύπημα της χθεσινής κινητοποίησης των γιατρών, τα συλλαλητήρια των φοιτητών και το ξεγύμνωμα διαδηλωτή την ημέρα της επετείου του Γρηγορόπουλου. Η καταστολή δένεται με την πολιτική της ΝΔ, είναι απαραίτητο στοιχείο για το πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής, επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τη σημερινή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επισήμανε ότι τίποτα το θετικό δεν έχει να περιμένει ο ελληνικός λαός. Η πολιτική και το δόγμα που λέει ότι είμαστε «τα καλά παιδιά» των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και θα εξασφαλίζουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα έχει χρεοκοπήσει, καθώς αυτή η πολιτική είναι ο παράγοντας που δημιουργεί το πρόβλημα και δεν το λύνει, υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός.