Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση δεν καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία σε βάρος της Συνθήκης της Λωζάννης"

2020-03-06

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στην εκπομπή "Κοινωνία Ωρα Mega"

«Είναι επικίνδυνα τα πράγματα» στη Συρία όπου έχει εισβάλει η Τουρκία, «έχει ξεσκιστεί η Συνθήκη της Λωζάννης» και η κυβέρνηση, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν καταδικάζουν την τουρκική εισβολή και το επόμενο βήμα θα είναι οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο και η ανοιχτή αμφισβήτηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με τους «συμμάχους» να λένε «βρείτε τα».

Αυτό τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο «MEGA». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν εργαλειοποιεί το δράμα προσφύγων και μεταναστών διότι ζορίζεται στην επαρχία Ιντλίμπ, στην οποία έχει εισβάλει με τις πλάτες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Για το Προσφυγικό - Μεταναστευτικό υπογράμμισε πως πρέπει να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε φυλακή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και επιτρέπουν στην Τουρκία να τους αξιοποιεί στο γεωπολιτικό παιχνίδι.

Για τα σύνορα τόνισε ότι πρέπει να φυλάσσονται από το Στρατό και την Αστυνομία και όχι από ομάδες ακροδεξιών, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της προβοκάτσιας και κάλεσε την κυβέρνηση να τους μαζέψει.