Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση είναι στη γωνία από τους αγώνες"

2024-02-19

Η κυβέρνηση «έχει φάει πολλές ήττες», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις των αγροτών και των φοιτητών, αλλά και την πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη.

Μιλώντας το βράδυ της Κυριακής 18 Φλεβάρη στην ΕΡΤ News, υπογράμμισε ότι έχει γκρεμιστεί ο μύθος ότι δεν υπάρχει αντίπαλος στον Μητσοτάκη και τη ΝΔ. «Η κυβέρνηση είναι στη γωνία και θα αναγκαστεί να κάνει πίσω», τόνισε.

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι «αυτή η κυβέρνηση θα ηττηθεί στον δρόμο από τους αγώνες» και το ΚΚΕ θα βρίσκεται «στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων».

Υπογράμμισε ότι την Τρίτη δεν θα διαδηλώσουν απλά οι αγρότες στην Αθήνα, αλλά «η Αθήνα θα υποδεχθεί με διαδήλωση την αγροτιά. Οι εργάτες, οι φοιτητές, φτιάχνοντας ένα μέτωπο το οποίο μπορεί να στριμώξει ακόμα πιο πολύ αυτή την κυβέρνηση και να την κάνει να ηττηθεί».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ο Ν. Σοφιανός επισήμανε ότι ο αγώνας των φοιτητών είναι δίκαιος.

Αυτός ο αγώνας, πρόσθεσε, βάζει επιτακτικά την ανάγκη για τη γνώση στο πτυχίο, για πτυχίο με δικαιώματα, για πτυχίο το οποίο οδηγεί στη δουλειά, για την ανάγκη να στηριχθεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο, κόντρα σε μια επιχειρηματική λειτουργία η οποία υπάρχει και στο δημόσιο Πανεπιστήμιο.