Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση μείωσε 2,5% τους υγειονομικούς και αύξησε 6% την αστυνομία"

2021-02-11

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Alpha 989" και στους δημοσιογράφους Τ. Χατζή & Δ. Βερύκιο

Τις ευθύνες της κυβέρνησης που με τη διαχείριση της πανδημίας βασανίζει το λαό μας εδώ και ένα χρόνο, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha» το πρωί της Πέμπτης 11 Φλεβάρη.

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα από την πανδημία στους χώρους δουλειάς, στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, προσθέτοντας ότι με δική της ευθύνη, μόνο τον τελευταίο χρόνο το μόνιμο προσωπικό στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 2,5%, ενώ στην αστυνομία αυξήθηκε κατά 6%.

Κατήγγειλε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που επιχειρούν να εντάξουν σε μια ψευδεπίγραφη δικομματική κόντρα μεταξύ τους, τη μεγάλη αντίδραση χιλιάδων φοιτητών που βγήκαν στο δρόμο και διεκδίκησαν το δικαίωμά τους στη μόρφωση, ενάντια στο νομοσχέδιο που ιδρύει πανεπιστημιακή αστυνομία, αποκλείει χιλιάδες παιδιά από τα πανεπιστήμια και διώχνει χιλιάδες εργαζόμενους φοιτητές.

Ο Ν. Σοφιανός επισήμανε τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης που εδώ και ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα για να προστατεύσει την υγεία του λαού, αλλά και τώρα ακόμα δεν επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα για να αυξήσει τα κρεβάτια ΜΕΘ, δεν προσλαμβάνει γιατρούς και νοσηλευτές για να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία, δεν παίρνει μέτρα στα σχολεία για την αραίωση των μαθητών ανά τάξη, δεν αξιοποιεί τα ιδιωτικά λεωφορεία για να ενισχύσει το στόλο των δημόσιων μέσων μαζικής μεταφοράς. Η κυβέρνηση έχει σοβαρές κοινωνικές ευθύνες και θα της αποδοθούν όσο και αν κουνάει το δάχτυλο στο λαό, επισήμανε χαρακτηριστικά.