Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση να σταματήσει να «παίζει» με την υγεία των μαθητών αν θέλει να μπει φραγμός στις σκοταδιστικές αντιλήψεις"

2020-09-14

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Alpha 9,89» & στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή & Δήμο Βερύκιο

Η συζήτηση για τις μάσκες «αποπροσανατολίζει από το κύριο, που είναι ότι τα σχολεία ανοίγουν με 22 χιλιάδες εκπαιδευτικούς λιγότερους (...), με υγειονομικούς κανόνες που δεν είναι ίδιοι με αυτούς που ίσχυαν στα μέσα του Μαΐου, όταν είχαμε καθημερινά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων ενώ σήμερα έχουμε τριψήφιο, ανοίγουν δηλαδή με πολυπληθή τμήματα 25 και 27 μαθητών, με σχολικές υποδομές προβληματικές σε πολλές περιπτώσεις», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του το πρωί της Δευτέρας 14 Σεπτέμβρη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», σχολιάζοντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Σημείωσε ότι αν η κυβέρνηση θέλει να βάλει φραγμό σε σκοταδιστικές αντιλήψεις, να μην παίζει με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με την υγεία γονιών, εκπαιδευτικών, μαθητών, ξεκαθαρίζοντας ότι οι μάσκες είναι απαραίτητο μέσο προστασίας, όπως είναι οι αποστάσεις και οι κτιριακές υποδομές.

Σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι ετοιμάζεται τραπέζι διαπραγμάτευσης υπό την εποπτεία ΝΑΤΟικών, Αμερικανών και Ευρωπαίων, ενώ αναφέρθηκε και στην επιλεκτική ενημέρωση του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς αρχηγούς.

Σε ερώτηση σχετικά με τη μεταφορά πυρηνικών από τη βάση του Ιντσιρλίκ σε ελληνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι η μετατροπή της χώρας σε απέραντο ΝΑΤΟικό στρατόπεδο και η στοχοποίηση της χώρας μας πρέπει να βρουν αντιμέτωπη την πλειοψηφία του ελληνικού λαού και όχι μόνο τους κομμουνιστές.