Νίκος Σοφιανός: "Η κυβέρνηση πρέπει να ακούσει το μήνυμα των χιλιάδων υπογραφών και να αποσύρει την απαγόρευση"

2020-11-16

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Αθήνα 984"

Η κυβέρνηση επέλεξε το Πολυτεχνείο για να αναμετρηθεί με τα δημοκρατικά και συνταγματικά δικαιώματα του λαού υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε παρέμβαση του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84» και ζήτησε να αποσυρθεί η απαράδεκτη απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη τη χώρα.

Σχολιάζοντας την πρόταση του πρωθυπουργού να γίνει επίσκεψη στο Πολυτεχνείο των πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Ν. Σοφιανός ανέφερε με δεικτική διάθεση ότι θα «είναι παραπάνω από τέσσερις και αυτό απαγορεύεται», προσθέτοντας: «Βλέπουμε μια κυβέρνηση και ένα υπουργείο, έναν υπουργό, να μετατρέπει σε ένα άβατο αστυνομοκρατούμενο το ευρύτερο κέντρο της πόλης μας, με μέτρα τα οποία δεν πήρε το καλοκαίρι όταν "υποδεχόταν" 4,5 εκατομμύρια τουρίστες γεμίζοντας την Ελλάδα σήμερα με φέρετρα».

«Αυτή η κυβέρνηση έχει τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες που διαχειρίστηκε τον covid-19 με βάση τα συμφέροντα των μεταφορικών εταιρειών, των τουριστικών εταιρειών, των ξενοδοχειακών μονάδων αφήνοντας ακάλυπτους εργασιακούς χώρους, να θερίζει ο κορονοϊός, όπως τα γηροκομεία και τα κέντρα προστασίας της τρίτης ηλικίας του ιδιωτικού τομέα. Χρησιμοποιεί τον covid-19 και νομίζει ότι με τον εορτασμό του πολυτεχνείου θα περάσει ένα μήνυμα ότι δεν υπάρχει άλλη περίπτωση από το να παρακολουθούμε αυτή την κυβέρνηση να διαχειρίζεται με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο την πανδημία, μεταφέροντας τεράστια βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού, αποκλείοντας τον τόσες μέρες, και ποιος ξέρει πόσες ακόμα, από οποιαδήποτε κοινωνική λειτουργία», συμπλήρωσε.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ακούσει το μήνυμα που στέλνουν οι χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώθηκαν και να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση. «Τα καλυμμένα στόματα έχουν φωνή και θα την αναδείξουν στις αυριανές συμβολικές κινήσεις για να τιμηθεί η επέτειος», είπε.