Νίκος Σοφιανός: "Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας να μπει στον β' γύρο για να συγκρουστούν οι διαφορετικές πολιτικές"

2023-09-28

«Στον β' γύρο των δημοτικών εκλογών πρέπει να μπει η "Λαϊκή Συσπείρωση" και να αναμετρηθεί με τον Κ. Μπακογιάννη, για να συγκρουστούν διαφορετικές πολιτικές και όχι αυτοί που ψήφισαν όλες τις αντιλαϊκές αποφάσεις της σημερινής δημοτικής αρχής».

Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», το πρωί της Πέμπτης 28 Σεπτέμβρη.

Όλες οι κομβικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόσθεσε, όπως η ανάπλαση του Βοτανικού, ο «Μεγάλος Περίπατος» κ.ά. πάρθηκαν όχι μόνο από τον συνδυασμό της ΝΔ, αλλά από κοινού με τους συνδυασμούς ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, γιατί συμφωνούν με αυτή την πολιτική.

Διευκρίνισε πως «το βασικό πρόβλημα με τον Δήμο Αθηναίων είναι πως δουλεύει με δεκάδες εκατομμύρια σε αναθέσεις εργολάβων και ιδιωτικών εταιρειών, οδηγεί σε συρρίκνωση τις αντίστοιχες δημοτικές υπηρεσίες με τη χρόνια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, σκορπά εκατομμύρια ευρώ σε έργα αναπλάσεων για τα συμφέροντα των ξενοδόχων και real estate και στην προβολή της Αθήνας ως τουριστικό προϊόν».

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» πρέπει να γίνουν δύο μεγάλες παρεμβάσεις στο Δήμο Αθηναίων: Τεχνικά έργα με επίκεντρο τα σχολεία, όπου πέφτουν σοβάδες στα κεφάλια των μαθητών, με επίκεντρο την προσχολική αγωγή, που κάνει μάθημα για τρίτη χρονιά σε κοντέινερς και τους παιδικούς σταθμούς που μόνο για φέτος 500 οικογένειες έψαχναν θέσεις για τα παιδιά τους και δεν έβρισκαν.

Η δεύτερη μεγάλη παρέμβαση είναι ένα νέο πρόγραμμα απαλλοτριώσεων για να μη χαθούν στρέμματα γης του Δήμου Αθηναίων, για διάφορες χρήσεις υπέρ των δημοτών και τέλος να αλλάξει η οικονομική πολιτική του δήμου. Δεν μπορεί ο δήμος να εισπράττει κάθε χρόνο 200 εκατομμύρια ευρώ και ο τουρισμός να προσφέρει μόλις το 0,5%, όταν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες φθάνει μέχρι και το 30%.