Νίκος Σοφιανός: «Η πιο συγκλονιστική δημοσκόπηση ήταν οι δρόμοι, με έναν κόσμο που τη θλίψη του την έκανε διεκδίκηση»

2023-03-26

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ "Παραπολιτικά" & στους δημοσιογράφους Μπάγια Αντωνοπούλου - Σπύρο Χαριτάτο

«Η πιο συγκλονιστική δημοσκόπηση όλο τον Μάρτιο ήταν οι δρόμοι της χώρας, με έναν κόσμο που τη λύπη του, τη θλίψη του την έκανε πολύ γρήγορα οργή, αγανάκτηση, διεκδίκηση και πολιτικό συμπέρασμα που γράφτηκε με καθηλωτικούς όρους, αναδεικνύοντας την πολιτική ευθύνη αυτών που κυβέρνησαν», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος & υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του το πρωί της Κυριακής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη χώρα μας για το έγκλημα στα Τέμπη, σημειώνοντας πως η διαφορά των κινητοποιήσεων, που ήταν μεγαλύτερες ακόμη κι από αυτές του 2010-2012, ήταν ότι διοργανώθηκαν από Εργατικά Συνδικάτα, Φοιτητικούς Συλλόγους, μαθητικά συμβούλια, δεν ήταν μία «άμορφη μάζα».

Ο Ν. Σοφιανός ανέδειξε παράλληλα τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων και της ΕΕ, για την κατάσταση που επικρατεί στον σιδηρόδρομο και οδήγησε στην πολύνεκρη τραγωδία.

Σχολίασε ακόμη τις συγκλονιστικές απεργίες στη Γαλλία, ενώ μίλησε και για τους αγώνες που αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι, σημειώνοντας την ανάγκη οι κομμουνιστές σε κάθε εργασιακό χώρο με την πρωτοπόρα στάση τους να τραβήξουν πλατιές μάζες εργαζομένων στον οργανωμένο αγώνα.