Νίκος Σοφιανός: "Η πόλη-τουριστικό προϊόν έχει καταδικαστεί στη συνείδηση πολλών Αθηναίων"

2023-09-05

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο της Αθήνας έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια μαχητική αντιπολίτευση στην διοίκηση Μπακογιάννη και στην πολιτική που έχει μετατρέψει την Αθήνα σε πάρκο ξενοδοχείων και βραχυχρόνιας μίσθωσης και τις γειτονιές σε διασκεδαστήρια, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου στον τ/σ «ΣΚΑΪ».

Μάλιστα, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι αυτή η πολιτική είχε σε κομβικές επιλογές στήριξη από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, καθώς αν δεν ψήφιζαν τον «Μεγάλο Περίπατο» δεν θα έμπαινε σε ταλαιπωρία η Αθήνα, ούτε θα πλήρωνε η Αθήνα 13 εκατομμύρια ευρώ.

Ακόμα, όπως είπε, επειδή η πόλη-τουριστικό προϊόν έχει καταδικαστεί στη συνείδηση πολλών Αθηναίων, η «Λαϊκή Συσπείρωση», που δεν εμφανίστηκε σήμερα στον δήμο, μπορεί να εκφράσει αυτή τη διάθεση του λαού.

Κατήγγειλε ακόμα ότι την ώρα που τα σχολεία αυτής της πόλης είναι πάνω από 50 χρόνων και δεν υπάρχει πρόγραμμα αποκατάστασης των προβλημάτων, που οι μαθητές του καλλιτεχνικού σχολείου είναι «νομάδες», δόθηκαν 13,3 εκατ. ευρώ μέσα στον Ιούλιο για να διαφημιστεί η Αθήνα ως πόλη συνεδριακού τουρισμού και για να γίνει πόλη παραγωγής κινηματογραφικών ταινιών.

Την ίδια ώρα οι παιδικοί σταθμοί είναι ακόμα λιγότεροι από πέρσι, ενώ χαρακτήρισε προκλητική την κατάσταση στην προσχολική αγωγή, όπου για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα φιλοξενηθεί σε προκάτ.