ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: "Η ψήφος δεν διαχωρίζεται μπροστά στις διαφορετικές κάλπες και η επιλογή πρέπει να είναι ΚΚΕ"

2019-02-24

Συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ 100,3 & τους δημοσιογράφους Π. Καψή και Ε. Παπαδημητρίου

«Η ψήφος δεν διαχωρίζεται. Μπορεί να έχουμε 4 κάλπες - μπορεί και 5 - το Μάη, αλλά σε αυτές τις κάλπες ένας άνθρωπος θα σταθεί, με το ίδιο μυαλό και την ίδια άδεια τσέπη. Και η επιλογή πρέπει να είναι Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας», σημείωσε, μιλώντας στο ρ/σ ΣΚΑΪ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Το βασικό πρόβλημα είναι ότι ο δήμος της Αθήνας τα τελευταία 7 χρόνια έχασε πάνω από 1000 εργαζόμενους στην καθαριότητα, δυσκολεύοντας την αποκομιδή των σκουπιδιών και φυσικά και η 7χρονη θητεία της κεντροαριστεράς, αλλά και η προηγούμενη, ιδιωτικοποίησε κομμάτι-κομμάτι, απαξιώνοντας και τις υπηρεσίες του δήμου, όπως είναι το μηχανολογικό, το ηλεκτρολογικό, η διεύθυνση πράσινου, με αποτέλεσμα σήμερα να στοιχίζει ακριβά η αποκομιδή», σημειώνοντας ότι είναι πρόκληση, στην οποία δεν αναφέρονται οι υπόλοιποι υποψήφιοι ότι ο λαός της Αθήνας πληρώνει για την αποκομιδή τα ίδια που πλήρωνε το 2011.

«Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος να πληρώνει επιπλέον φόρους», υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει η δυνατότητα -και το λέμε, έχοντας υπόψη τα δεδομένα- να προχωρήσουμε σε δραστική μείωση των τελών στην κατοικία και ιδιαίτερα στην επαγγελματική στέγη, γιατί οι επαγγελματίες της Αθήνας δέχονται φοροαφαίμαξη από το δήμο».

Στην ερώτηση για το αν όλα αυτά σημαίνουν ότι θα δημιουργηθούν ελλείμματα στο δήμο, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ανάμεσα στα άλλα πως «ο δήμος δεν είναι επιχείρηση, είναι ένας κρατικός φορέας, ο οποίος πρέπει να χρηματοδοτείται από το κράτος, αν θέλουμε να σεβόμαστε το Σύνταγμα, γιατί ακούμε πολλά για το Σύνταγμα. Είναι θεσμοθετημένοι οι πόροι που πρέπει να πηγαίνουν στην Τοπική Διοίκηση και αυτοί δεν δίνονται», κάτι που, όπως υπογράμμισε, πρέπει να σταματήσει άμεσα. Σε άλλο σημείο εξάλλου τόνισε πως «και τώρα ο δήμος φανερώνει πλεόνασμα και τα σχολεία λειτουργούν μέσα σε αυτή την κακοκαιρία χωρίς σώματα καλοριφέρ, λειτουργούν χωρίς να υπάρχουν ακόμα και καυστήρες, λειτουργούν χωρίς μονώσεις, με εργολαβίες που τις κάνουμε το '15 και '16 και τις παραλαμβάνουμε το 2018».

Ερωτώμενος εξάλλου αν η λύση βρίσκεται στη «συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», π.χ. στα σκουπίδια, σημείωσε πως η συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα γίνεται και τώρα, φέρνοντας ως παράδειγμα τη διαχείριση των σκουπιδιών που την έχει ο ιδιωτικός τομέας στη Φυλή και την έχει χρεοκοπήσει, με το δήμο να διαθέτει οχήματα και προσωπικό για τη διαλογή των μπλε κάδων και να μην εισπράττει τίποτα από τον ιδιώτη που διαχειρίζεται τη διαλογή των μπλε κάδων.

Σε σχέση με τους εργαζόμενους στο δήμο, σημείωσε ότι ο δήμος της Αθήνας πρέπει να στηρίξει και να στηριχτεί στους 8500 εργαζόμενους που έχει αυτή τη στιγμή, σημειώνοντας ότι είναι απαράδεκτο το γεγονός να ανακυκλώνονται εργαζόμενοι κάθε 6 και 8 μήνες, όταν γι' αυτή τη δουλειά χρειάζονται μόνιμοι εργαζόμενοι, ώστε να διαλύονται οι εργασιακές σχέσεις.

Ερωτώμενος σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής, σημείωσε ότι αυτή συνεχίζεται, αξιοποιώντας τη δίκη που συνεχίζεται επί 4 χρόνια χωρίς να έχει ολοκληρωθεί, όσο και το «ξέπλυμα» που της κάνει η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, αλλά και την «ατζέντα» που αξιοποιείται και τροφοδοτεί τη ναζιστική οργάνωση. «Για όλους αυτούς τους λόγους η απάντηση στο μαύρο είναι το κόκκινο», υπογράμμισε ο Ν. Σοφιανός.