Νίκος Σοφιανός: "Η ψήφος είναι ένα όπλο, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε"

2019-05-16

Περιοδεία στο Γενικό Νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" (Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.) πραγματοποίησε την Πέμπτη ο Νίκος Σοφιανός μαζί με την Βάσω Μουντάκη, Διευθύντρια της Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Η ΕΛΠΙΣ» και υποψήφια δημοτική σύμβουλο Αθήνας.

Επισκέφτηκαν μαζί με το κλιμάκιο του ΚΚΕ όλους τους χώρους του νοσοκομείου και μίλησαν με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό, σε όλους τους ορόφους, τα τμήματα και τις κλινικές του νοσοκομείου.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου που αφορά το σύνολο του προσωπικού από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, μέχρι το προσωπικό στον ιματισμό και τα πλυντήρια ήταν βασικό θέμα συζήτησης σε κάθε γραφείο και διάδρομο. «Θέλουν να ξεμπερδεύουν με τη σταθερή εργασία, παντού», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός και πρόσθεσε «Έχουμε ελπίδα όταν δεν εγκλωβιζόμαστε στο μικρότερο κακό, αν δεν επιλέξουμε πάλι μία από τα ίδια. Η ψήφος είναι ένα όπλο, μαζί με την ανάγκη να παλέψουμε, να οργανωθούμε».

Θέμα συζήτησης ήταν και οι προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης. Για τις 120 δόσεις, σχολίαζαν ότι «Όταν λες κι ευχαριστώ, είναι σαν να αναγνωρίζεις ότι τους χρωστάς, ενώ αυτοί μας χρωστάνε τους μισθούς, τις παροχές και τις συντάξεις που μας έκοψαν», ενώ για την "13η σύνταξη" σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο Νίκος Σοφιανός ανέφερε ότι είναι «Προεκλογικός μποναμάς το επίδομα στους συνταξιούχους. Να τα παίρνει ο κόσμος, γιατί είναι δικά του λεφτά, που του τα πήραν με τρία μνημόνια και εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους, αλλά να μην νοιώθει την υποχρέωση να τους πει κι ευχαριστώ με την ψήφο του»!

Τα στελέχη του ΚΚΕ υπογράμμισαν ότι θα εξακολουθήσουν να στηρίζουν τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας για την κάλυψη των αναγκών με μόνιμο προσωπικό που θα εργάζεται με πλήρη με εργασιακά δικαιώματα, για γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, και κάλεσαν τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να ψηφίσουν ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, "Λαϊκή Συσπείρωση" στους δήμους και τις περιφέρειες.