Νίκος Σοφιανός: "Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» θα δημιουργήσει μια άλλη δυναμική στο Δήμο της Αθήνας"

2019-05-23

Στη δυνατότητα που υπάρχει οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι νέοι και οι συνταξιούχοι να δημιουργήσουν με την ψήφο τους στο ΚΚΕ και στη «Λαϊκή Συσπείρωση» μια άλλη δυναμική στο Δήμο της Αθήνας αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σήμερα Πέμπτη 23 Μάη.

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ προσπάθησε να βάλει στην ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης ορισμένα κρίσιμα θέματα, όπως την ανάγκη να μειωθεί δραστικά η δημοτική φορολογία για τους Αθηναίους και τους επαγγελματίες που έχουν γονατίσει. Επίσης, το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της συρρίκνωσης των υπηρεσιών του Δήμου και της γενικευμένης ιδιωτικοποίηση που υπάρχει σε κάθε κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ο Νίκος Σοφιανός επισήμανε πως οι υποψήφιοι των κομμάτων που κυβέρνησαν και που κυβερνούν δεν είπαν κουβέντα για αυτά τα ζητήματα. Όπως σημείωσε, οι Αθηναίοι πρέπει να επιλέξουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» γιατί μπορεί «να βάλει φραγμό σε αυτή την πορεία συρρίκνωσης, υποστελέχωσης, ιδιωτικοποίησης του Δήμου.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα της «ασφάλειας», ξεκαθάρισε πως το βασικό πρόβλημα της Αθήνας είναι το οργανωμένο έγκλημα, επομένως, αντί να ενισχύονται τα ΜΑΤ για την καταστολή, θα πρέπει να ενισχυθούν τα αστυνομικά τμήματα για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα. Πρόσθεσε πως τα γνωστά παιχνιδάκια ΜΑΤ - κουκουλοφόρων στα δελτία ειδήσεων «ρίχνουν νερό στο μύλο της καταστολής».