Νίκος Σοφιανός: "Η ψήφος του λαού να αποκτήσει ριζοσπαστισμό"

2019-02-21

Από την παρέμβαση του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ στον ΣΚΑΪ

Σε μια σειρά θέματα της επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το πρωί της Πέμπτης σε τηλεοπτική εκπομπή στον «ΣΚΑΪ».

Ο Νίκος Σοφιανός κλήθηκε να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις του Π. Καμμένου ότι «τα Σκόπια είναι 20 λεπτά δουλειά (...) Αν αποφασίσει μια ίλη τεθωρακισμένων να περάσει μέσα», «οι Τούρκοι είναι δειλοί», αλλά και ότι «τίτλος της 4ετούς διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ» είναι ότι «γυρίσαμε τη χώρα προς τις ΗΠΑ και η Ελλάδα έγινε ο πιο αξιόπιστος σύμμαχός τους σε όλη τη Μεσόγειο».

Ο Ν. Σοφιανός ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός προσπαθεί, πουλώντας είτε «νταηλίκι» είτε «εκδουλεύσεις» να διατηρήσει το πολιτικό του στάτους. Ωστόσο, σημείωσε ότι από τη δήλωση Καμμένου αυτό που ξεχωρίζει είναι η αλήθεια που είπε, ότι δηλαδή βασικό μέλημα της συγκυβέρνησης ήταν να δουλέψει για τις ΗΠΑ.

Αναφορικά με τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, ο Ν. Σοφιανός σημείωσε ότι υπάρχει προθυμία για συγκυβέρνηση από αρκετές πολιτικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει στρατηγική σύμπλευση σε βασικά ζητήματα, όπως η συμμετοχή στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, αλλά και στην εφαρμογή των «μεταμνημονιακών μνημονίων».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου στο δίλημμα «Τσίπρας - Μητσοτάκης» απαντά «κανένας από τους δύο» και τόνισε την ανάγκη η ψήφος των εργαζομένων, του λαού να αποκτήσει ριζοσπαστισμό.