Νίκος Σοφιανός: "Η σκληρή πραγματικότητα που ζει η ελληνική λαϊκή οικογένεια δεν έχει αλλάξει"

2019-07-24

Το έδαφος που παρέδωσε η προηγούμενη κυβέρνηση στη σημερινή είναι στέρεο, γι' αυτό και έχουμε εναλλαγή στην κυβέρνηση -όπως επιβεβαιώθηκε και από τη συζήτηση στη Βουλή-, που δεν σημαίνει αλλαγή σε αυτό που ζει ο λαός, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ».

Η σκληρή πραγματικότητα που ζει η ελληνική λαϊκή οικογένεια δεν έχει αλλάξει, σημείωσε ο Ν. Σοφιανός, γιατί εδώ είναι τα τεράστια χρέη, οι κατασχέσεις λογαριασμών και οι πλειστηριασμοί, τα επόμενα χρόνια έχουμε ματωμένα πλεονάσματα. Υπογράμμισε ότι η σκληρή αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη λογική της μοιρολατρίας, πρέπει να υπάρξουν αντιδράσεις, να δώσουν στίγμα απέναντι στην κυβέρνηση και στη βάση αυτή, το ΚΚΕ θα συμβάλει τα μέγιστα.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, υπενθύμισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία κομμένη και ραμμένη και μάλιστα με fast track διαδικασία, για να εξυπηρετηθούν τα ΝΑΤΟικά συμφέροντα στα Δυτικά Βαλκάνια, σε κόντρα με τη Ρωσία, σε έναν ανταγωνισμό στον οποίο η ελληνική κυβέρνηση επενδύει και με ανοιχτές τις προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων από την Τουρκία.