Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ για να ανοίξει δρόμος να αλλάξει η σκληρή καθημερινότητα"

2023-02-24

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στον τ/σ «Kontra»

Η εικόνα των εξώσεων θα μπορούσε να είχε αποτραπεί αν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα δεν απέρριπταν στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και επιχειρήσεων αυτοαπασχολουμένων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου στον τ/σ «Kontra».

Επισήμανε ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου, που άναψε το πράσινο φως στα funds για τους πλειστηριασμούς, στηρίχθηκε σε νόμους του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, σε ένα θεσμικό πλαίσιο δηλαδή που διαμορφώνει μια ληστεία σε βάρος του λαού.

Ο Ν. Σοφιανός θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με νόμο του, έδωσε τη δυνατότητα στα κοράκια των funds να αγοράζουν τα δάνεια, ενώ μόνο κάτω από την πίεση του εργατικού κινήματος έχουν αποτραπεί δεκάδες πλειστηριασμοί, μετά από παρεμβάσεις σε εταιρείες.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Σοφιανός υπογράμμισε ότι πρέπει να δοθεί μάχη για να μην πάρουν τα κοράκια τα σπίτια του κόσμου και ο λαός να τιμωρήσει όσους τον έφεραν σε αυτή την κατάσταση.

Σχετικά με τις εκλογές, κάλεσε τον λαό να ψηφίσει το ΚΚΕ, αναλογιζόμενος ποιος μπορεί να βρεθεί απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% και το ΠΑΣΟΚ το 70% των νομοσχεδίων της ΝΔ.

Ξεκαθάρισε ακόμα, ότι αυτά τα κόμματα έχουν κοινές επιλογές απέναντι σε στρατηγικά ζητήματα όπως οι δεσμεύσεις στην ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

Γι' αυτό, σημείωσε, όσο πιο ψηλά φτάσει το ΚΚΕ, τόσο μεγαλύτερη η δύναμη του λαού να παλέψει, να εμποδίσει, να ανοίξει δρόμο για να αλλάξει μέσα από σκληρούς αγώνες η καθημερινότητα.