Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ για να διεκδικήσουμε τη ζωή μας"

2023-06-05

Το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι αν θα βγει ενισχυμένη μια μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση, κάτι που εγγυάται μόνο το ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας μιλώντας στο «The Press Project».

Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θα βάλει εμπόδια και θα αντιμετωπίσει την αυτοδύναμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη «στους δρόμους του αγώνα, έτσι όπως έδειξαν και τα τέσσερα χρόνια που περάσαν, αλλά έτσι όπως δείχνουν και οι μέρες αυτές», καθώς μέσα στην εβδομάδα ματαιώθηκαν δέκα πλειστηριασμοί από παρεμβάσεις συνδικάτων και είχαμε την υποχρεωτικότητα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στη Ζώνη του Περάματος.

«Oι εκλογές στις 21 Μαΐου κατέγραψαν έναν συνολικά αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο δεν ήρθε τυχαία», είπε, επισημαίνοντας πως αυτά τα τέσσερα χρόνια «στηρίζοντας το 70% των νομοσχεδίων του Μητσοτάκη το ΠΑΣΟΚ και τα μισά νομοσχέδια του Μητσοτάκη ο Τσίπρας, ουσιαστικά διαμόρφωσαν μια λογική ότι αυτή η πολιτική είναι μονόδρομος. Και επειδή είναι μονόδρομος να διαλέξουμε το μικρότερο κακό. Αυτό που μας εγγυάται ότι δεν θα χάσουμε ή θα κρατήσουμε ή θα πάρουμε και κατιτίς».

Εξηγώντας τι ήταν αυτό που οδήγησε να έχει τέτοια ποσοστά η ΝΔ, υπογράμμισε πως «υπάρχει μια ευρύτατη προγραμματική σύγκλιση» στα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή τη χώρα στα κεφαλαιώδη ζητήματα που αφορούν τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δεσμεύσεις που απορρέουν από αυτήν, το ΝΑΤΟ, την οικονομία του κεφαλαίου. «Σε αυτή τη σύγκλιση κυριαρχεί ο καλύτερος διαχειριστής», σημείωσε, διευκρινίζοντας πως «όταν ο άλλος είναι εγκλωβισμένος ότι αυτή είναι η κατάσταση, δεν αλλάζει, διαλέγει διαχειριστή. Διαλέγει αυτόν που θα του δώσει το κουπόνι, διαλέγει αυτόν που θα δει στο λογαριασμό του κάποιο pass».

«Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι είναι σημαντική η άνοδος των δύο μονάδων σχεδόν του Κόμματος. Ιδιαίτερα η κατοχύρωση αυτής της ανόδου με το εκλογικό αποτέλεσμα της Αττικής, που το ΚΚΕ είναι τρίτη πολιτική δύναμη, με αυξημένα ποσοστά», ανέφερε. «Το να ρηγματώνεις αυτόν τον αρνητικό συσχετισμό είναι ένα βήμα. Καταρχάς είμαστε στην Ελλάδα που το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει 7,23%. Που αλλού στην Ευρώπη υπάρχει κάτι τέτοιο; Που αλλού ένας λαός διαδήλωνε ένα μήνα για ένα έγκλημα και δεν έπαιρνε αμάσητο το αφήγημα ''ανθρώπινο λάθος''; Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματη η συνειδητοποίηση. Είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι», συνέχισε.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική που λέει τα κέρδη τους, οι ζωές μας, η απάντηση είναι διεκδικούμε τη ζωή μας, διεκδικούμε το μέλλον μας, δεν αφήνουμε να πέσει τίποτα κάτω. Γι'αυτό και χρειαζόμαστε ένα ισχυρό ΚΚΕ στην επόμενη Βουλή», πρόσθεσε.