Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ για να δυσκολέψει το αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης"

2023-05-03

Συνέντευξη του Νίκου Σοφιανού στον ρ/σ «Alpha 989» και στους δημοσιογράφους Νίκο Παναγιωτόπουλο & Ντίνα Μόσχου

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ασκήσει πίεση στο ΚΚΕ με κουτοπονηριές έχει αποτύχει, επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αθήνας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του «Alpha 989», καθώς ο λαός αντιλαμβάνεται ότι τα κόμματα που κυβέρνησαν έχουν προγραμματική ενότητα και μπορούν μεταξύ τους να διαμορφώσουν κυβέρνηση με εχθρική πολιτική για τον λαό.

Απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι χρειάζεται αντίπαλο δέος, δηλαδή πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, που μαζί με τον λαό θα τους δυσκολέψει το έργο. Άλλωστε θύμισε ότι μια σειρά αστικά επιτελεία δηλώνουν με σιγουριά ότι η επόμενη κυβέρνηση θα ακολουθήσει τις αντιλαϊκές δεσμεύεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ξεκαθάρισε ακόμα ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση διακυβέρνησης και είναι έτοιμο να την εφαρμόσει, με κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και κάλυψη των σύγχρονων αναγκών του λαού, αλλά αυτό δεν γίνεται όσο το κέρδος κάνει κουμάντο.

Σχετικά με το φασιστικό μόρφωμα Κασιδιάρη, σημείωσε ότι θα μπορούσαμε να είχαμε ξεμπερδέψει θεσμικά με τους χρυσαυγίτες αν δεν είχε καθυστερήσει τόσο η δίκη και ξεκαθάρισε ότι ο φασισμός είναι καθαρά συστημικός, όσο και αν καλλιεργείται έναν αντισυστημισμός γύρω από τον Κασιδιάρη, με αφορμή και πρόσφατες δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη.

Υπογράμμισε ακόμα ότι ο λαός με την πάλη του, τη δράση του και την πολιτική του σκέψη πρέπει να απομονώσει τους φασίστες όπου τους βρίσκει.

Αναφερόμενος στο σενάριο νέων εκλογών μετά από αυτές του Μάη, ο Ν. Σοφιανός είπε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, στόχο θα έχουν να ληστέψουν την ψήφο του ελληνικού λαού, όπως θα εκφραστεί την 21η Μάη.