Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ ως αντίπαλο δέος στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση"

2023-01-23

Παρεμβάσεις του Ν. Σοφιανού στην εκπομπή "Βράδυ Κυριακής" στον τ/σ ΕΡΤ News

Απέναντι σε κυβερνητικές επιλογές που τις είδε ο λαός, την επόμενη μέρα της κάλπης χρειάζεται μαχητική δύναμη αντιπολίτευσης, ισχυρό αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική και αυτό μπορεί να το εξασφαλίσει μόνο ένα δυνατό ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, μιλώντας το βράδυ της Κυριακής, σε ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ News.

Ο Ν. Σοφιανός κάλεσε τον λαό να απορρίψει τον εκβιασμό «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» και να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Ακόμα, αναφερόμενος στον χαρακτήρα του κράτους σήμερα, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα κράτος εχθρικό, τοξικό, και αδιάφορο για τις ανάγκες του λαού. Χαρακτηριστικά ανέφερε την κρατική αδιαφορία που οδήγησε στην τραγωδία στο Μάτι, τις καταστροφές και τις απώλειες από σεισμούς, πυρκαγιές και πλημμύρες. Επίσης, ο Ν. Σοφιανός, στηλίτευσε την πολιτική απαλλαγής του κράτους από τη φροντίδα κακοποιημένων και ευάλωτων παιδιών και γυναικών, καθώς η όποια φροντίδα τους έχει ανατεθεί σε ΜΚΟ, με τα γνωστά πρόσφατα αποτελέσματα.

Επίσης, χαρακτήρισε πρόκληση και ψέμα, τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη ότι μειώθηκαν οι φόροι, την ώρα που σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, το 2023 θα εισπραχθούν 2,5 δισ. περισσότεροι φόροι από την περσινή χρονιά, οι οποίο θα προέλθουν κατά 95% από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Την ίδια ώρα, επισήμανε, από κοινού ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υλοποίησαν και υλοποιούν τις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις, αφού πρώτα ψήφισαν μαζί το 3ο μνημόνιο.

Όσον αφορά στα Πανεπιστήμια, υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια όλες οι κυβερνήσεις εισήγαγαν «μεταρρυθμίσεις» στην Ανώτατη Εκπαίδευση, που εκπορεύονταν από οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, που οδήγησαν σε υποβάθμιση των πτυχίων, κατακερματισμό της γνώσης, απόσπαση παιδαγωγικής επάρκειας.

Όπως τόνισε ο Ν. Σοφιανός, οι φοιτητές παλεύουν, οργανώνονται και διεκδικούν για ολοκληρωμένη γνώση στο πτυχίο τους, πτυχίο με αντίκρισμα που να εξασφαλίζει εργασία. Ακόμα, σημείωσε ότι οι φοιτητές κατάφεραν να μην μπει η πανεπιστημιακή αστυνομία στις σχολές τους, ενώ στη συζήτηση περί ασφάλειας στα ΑΕΙ, θύμισε παραδείγματα όπως στη Θεσσαλονίκη, όπου φοιτητής έπεσε από το παράθυρο του τρίτου ορόφου, καθώς η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη, καθώς και περιστατικά όπου κόβεται το ρεύμα και η θέρμανση σε αμφιθέατρα.