Νίκος Σοφιανός: "Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει χειραφέτηση από τη λογική του μονόδρομου ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα"

2023-06-10

Το ζητούμενο των εκλογών είναι ποιος θα βρεθεί απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και το ΚΚΕ είναι η δύναμη που μπορεί να περιορίσει, να αναχαιτίσει, να αποσπάσει, να σημειώσει νίκες με ένα ισχυρό εργατικό κίνημα, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μιλώντας το Σάββατο 10 Ιουνίου στον «Real FM».

Όπως ανέφερε, ήδη αυτές τις μέρες της προεκλογικής περιόδου αποτρέπονται δεκάδες πλειστηριασμοί σπιτιών και μαγαζιών του κόσμου, με απεργιακή κινητοποίηση υπήρξε δέσμευση για υποχρεωτικότητα της ΣΣΕ στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, οι κάτοικοι στην Κοζάνη ξεσηκώθηκαν ενάντια στις ανεμογεννήτριες και τις οριοθετήσεις.

Άρα, επισήμανε, ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει χειραφέτηση από τη λογική του μονόδρομου ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα και σημαίνει ότι μπορεί να ξημερώσει καλύτερη μέρα για τον λαό, με ΚΚΕ εκ νέου ενισχυμένο εκλογικά.

Σχετικά με τις δηλώσεις της Ζ. Κωνσταντοπούλου για το ΚΚΕ, ο Ν. Σοφιανός σχολίασε ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον δεν ξέρει ότι 4 χρόνια κυβερνάει ο Μητσοτάκης, δεν θυμάται ότι ως πρόεδρος της Βουλής επέκτεινε το 2ο μνημόνιο, δεν θυμάται τα «χαϊδολογήματα» που είχε με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ν. Σοφιανός αναφέρθηκε σε μια συνολική προσπάθεια του συστήματος να φτιάξει κόμματα - αναχώματα, με σκοπό να κρύψει ότι υπάρχει ένα κράτος ταγμένο στην υπηρεσία των λίγων και εχθρικό απέναντι στον λαό και τις ανάγκες του.

Όπως είπε, το σύστημα προβληματίζεται γιατί ο λαός βγήκε στον δρόμο τον Μάρτη, ανέδειξε ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη και φώναξε ένα σύνθημα που ριζώνει στις συνειδήσεις: «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Αυτό το σύνθημα, υπογράμμισε, μπορεί να το εκφράσει το ΚΚΕ, γιατί δείχνει ποιος είναι ο αντίπαλος, δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα, η ΕΕ, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που συμμετέχει η Ελλάδα, το μνημόνιο διαρκείας του Ταμείου Ανάκαμψης, στα οποία συμφωνούν τόσο οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, όσο και τα κόμματα «μίας χρήσης» που φτιάχνονται ειδικά την τελευταία δεκαετία.